Annons:

Kraftig ökning av friluftsturismen i Vimmerby i sommar

Frluftsturismen har ökat kraftigt i Vimmerby denna sommar. Genrebild. Foto: Pixabay

Kraftig ökning av friluftsturismen i Vimmerby i sommar

Trots coronapandemins effekter finns det glädjande turismnyheter även detta år i Vimmerby. Exempelvis har friluftsturismen ökat rejält.
– Vi har märkt av en markant ökning på bland annat våra vandringsleder, berättar Piroska Kallay på Vimmerby turistbyrå.

Annons:

Turismen i Vimmerby har som bekant lidit hårt detta coronaår. Boendeanläggningar har minskat sin omsättning över sommaren med upp till 90 procent, dragloket Astrid Lindgrens Världs säsong blev bara några dagar lång, restauranger går på knäna och mängder med sommarjobbande ungdomar har förlorat sina jobb. Effekterna har varit många och tunga, men det finns faktiskt små ljuspunkter trots allt.

Personalen stött på mer folk

Anton Palmér, fritidssamordnare på Vimmerby kommuns utvecklingsavdelning, berättar om vandringsleder och motionsspår som har använts betydligt mer än normalt.

– Det är många som har ringt och frågat om vad det finns för utbud för personer som vill vara ute i naturen. Framför allt har personalen på våra förvaltningar stött på mycket mer folk där ute, berättar han.

Passar alla 

Ökningen av friluftsturismen bekräftas även av Piroska Kallay på Vimmerby turistbyrå.

– Efterfrågan på natur- och utomhusaktiviteter har ökat massor i år. Det handlar både om våra vandringsleder, motionsspår, cykelleder och kanot. Till turistbyrån har vi fått många fler förfrågningar än tidigare, och även lämnat ut fler kartor.

– Det har varit fler svenskar än det brukar vara, och framför allt många boende häromkring som har valt att hemestra. I och med att vi kan erbjuda vandringsleder från en längd på bara någon kilometer upp till fem mil så passar det alla, säger Piroska Kallay.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt