Annons:

MEDARBETARE PÅ ÄLDREBOENDE SMITTAD AV COVID-19

En medarbetare på äldreboendet i Edsbruk har smittats av covid-19. Foto: MostPhotos

MEDARBETARE PÅ ÄLDREBOENDE SMITTAD AV COVID-19

Västerviks kommun kan ha fått in coronaviruset på ännu ett äldreboende. En medarbetare på äldreboendet Edshöjden i Edsbruk konstaterades smittad under tisdagen. Nu har smittspårning inletts och alla i personalen och alla boende kommer att testas. 

Annons:

Testerna genomförs i dag. 

– Det är väldigt viktigt att vi tidigt hittar smitta runt våra äldreboenden och övriga omsorgsverksamheter. Jag hoppas att vi kan stoppa den här smittan direkt och det är väldigt bra att regionen genast startade en smittspårning och testning på boendet, säger Jörgen Olsson, socialchef i Västerviks kommun, i ett pressmeddelande. 

Kommunen har fattat beslut om att införa ett nytt besöksförbud under tiden som smittspårningen pågår. Förbudet som legat sedan 1 april, kommer alltså inte tas bort i morgon, som på så många andra boenden i landet.  

– Personal med olika former av symptom ska inte arbeta, varken nära riskgrupper på detta boendet eller på andra verksamheter. Vi skall vara väldigt noga med våra basala hygienrutiner och att anställda och besökare med symptom håller sig från äldreboenden så ska vi kunna hålla smittan borta från våra äldre och sköra, säger Jörgen Olsson. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt