Annons:

Radioreportern från Vimmerby kan vinna pris – för känslosam intervju med Hultsfredsprofilen

Martina Lingefjord kan vinna pris för sin intervju med Putte Svensson Sahlin. Foto: Arkivbild

Radioreportern från Vimmerby kan vinna pris – för känslosam intervju med Hultsfredsprofilen

Coronapandemin har slagit till med full kraft. Precis då intervjuar radioreportern Martina Lingefjord en gråtande Putte Svensson Sahlin. Nu kan hon vinna pris för intervjun.
– Det känns stort, säger hon.

Annons:

Martina Lingefjord har lång erfarenhet av journalistbranschen och har bland annat jobbat för Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen. Hon har även varit krönikör på Dagens Vimmerby.

Numera jobbar hon för P4 Kalmar och det är för sin radiojournalistik hon kan vinna pris. Martina Lingefjord, som bor i Vimmerby, är nämligen nominerad till Radioakademins pris Guldörat, tidigare kallat Stora radiopriset, i nyskapade kategorin "Årets intervju". 

– Jag blev väldigt förvånad och självklart glad och det är kul att bli nominerad bland flera väldigt duktiga journalister. Det känns stort, säger hon.

Känslosam intervju

Hon har blivit nominerad för sin tårdrypande intervju med en öppet gråtande Putte Svensson Sahlin, som driver Hotell Hulingen i Hultsfred. Intervjun gjordes kort efter att coronakrisen slagit till med full kraft – och lamslagit både hotell- och eventbranschen.

– Det var en väldigt känslosam intervju där Putte Svensson Sahlin verkligen ger coronakrisen en röst. Jag är tacksam över att jag fick förtroendet att intervjua honom mitt under en djup personlig kris, säger Lingefjord. 

Hennes kollega Nick Näslund kan också prisas. Han är nominerad i kategorin "Årets radioupplevelse" för ett reportage inifrån covid-19-vården. 

– Oavsett hur det går känns det som en vinst att lilla P4 Kalmar har fått två nomineringar. 

Priset har delats ut sedan 2001. Priserna delas ut på Radio- och poddagen 4 november i en direktsändning från Nalen i Stockholm.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt