Annons:

Gymnasiets skoltidning nominerad – ännu en gång

Återigen kan gymnasiets skoltidning vinna pris.

Gymnasiets skoltidning nominerad – ännu en gång

Vimmerby gymnasiums skoltidning, Frizon, kan på nytt bli årets skoltidskrift. Tillsammans med tre andra är man nominerade till priset. 

Annons:

Victoria Axelsson, en av lärarna på medieprogrammet, säger så här om nomineringen:

– För oss betyder detta så klart jättemycket. Även om vi har blivit nominerade många gånger, och även vunnit priset vid ett par tillfällen, är det ingenting vi kan ta för givet. Bakom varje produktion ligger mycket arbete och årets tidning publicerades under väldigt annorlunda förhållanden eftersom vi drog igång precis när covid-19 började sprida sig och våra elever skickades hem på distansundervisning. Det gör den här nomineringen extra speciell. I år tävlar vi dessutom mot universitet och högskolor, så av de fyra nominerade hittar vi enbart två gymnasieskolor. Tufft motstånd med andra ord, men desto mer prestigefullt att över huvud taget bli nominerade.

Den nominerade utgåvan av Frizon är den som producerades under vårterminen. 

"En ambitiös tidning som jobbar hårt för att vara relevant. Här blickar man både framåt och bakåt, utåt och inåt för att lotsa Vimmerbys alla elever genom studietiden. Resultatet blir en väl sammanhållen tidning med både hjärna och hjärta på rätt ställe", står det i juryns motivering.

Övriga nominerade är "Lithanian vid LIU universitet tekfak", Tidningen Lundagård samt The Rydberg Tribune. Tävlingen avgörs den 12 november på Tidskriftsdagen, då även en rad andra priser delas ut.

Frizon har tidigare vunnit priset två gånger, både 2008 och 2011.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt