Annons:

Klart med musikskolans taxa för elever från andra kommuner

Barn- och utbildningsnämnden i Hultsfred har satt taxan för närliggande kommuner om de har elever som vill delta i musikskolan. Foto: Pixabay

Klart med musikskolans taxa för elever från andra kommuner

Barn- och utbildningsnämnden i Hultsfred har fattat beslut om taxa för musikskolan gällande elever som är folkbokförda i annan kommun. 

Annons:

Målgruppen för musikskolans verksamhet är elever i grundskola och gymnasium och folkbokförda i Hultsfreds kommun. Avgiftsfri undervisning gäller för dessa. Då undervisning kan erbjudas för elever folkbokförda i annan kommun har barn- och utbildningsnämnden beslutat om en taxa för berörda elever. 

– Under mer än ett års tid har vi diskuterat en samverkan med våra grannkommuner. Vi har en väluppbyggd musikskola med blåsorkester och stråkensembler. Vimmerby kommun har inte så mycket på den sidan och vi har haft en dialog med Högsby kommun. Vi tänker att vi kan erbjuda våra grannkommuner att kunna spela orkester hos oss och få enskild undervisning. Det behöver finnas en taxa för vad det innebär om man går hos oss och kommer från en annan kommun, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars. 

Kostnaden debiteras hemkommunen

Kommer man från någon annan kommun och vill delta i musikskolan så ska det uppstå en kostnad för dem, enligt barn- och utbildningsnämnden. 

– Ska man spela orkester så kostar det 995 kronor per termin. Det finns också en taxa för individuell undervisning och spela i orkester, då är avgiften 4 029 kronor per termin. Terminskostnaden debiteras berörd hemkommun. Det måste finnas en dialog och ett beslut från hemkommunen om att de vill skicka elever till oss. Vi vill skapa möjligheter för en utökad samverkan, säger Martin Snickars. 

Att utöka musikskolan på sikt är en tanke som finns. 

– Det är pågående diskussioner och vi tänker att vi ska kunna utöka och erbjuda fler elever att spela hos oss, både enskilt och i orkester. Det kan leda till att vi utökar musikskolan framöver men det beror på hur stort det blir de närmaste åren. Det skapar möjligheter för att kunna utöka och bygga upp en större musikskola. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt