Annons:

Återigen glaskross, sopor och stank av urin - nu vill varuhuset stänga parkeringen

Det var ingen rolig syn som mötte personalen som jobbar på Dollarstore när de kom till jobbet i söndags morse. Nu siktar man på att stänga parkeringen under de tider som varuhuset inte är öppet för att slippa lägga timmar på att sopa glas och städa parkeringen innan öppning. Foto: Privat

Återigen glaskross, sopor och stank av urin - nu vill varuhuset stänga parkeringen

– Jag förstår helt och fullt Odal som bommade igen sin parkering.
Anna Johansson, vikarierande butikschef på Dollarstore i Vimmerby, är bedrövad över hur det såg ut på varuhusets parkering efter den träff som hölls där i lördags kväll.

Annons:

Krossat glas över stora delar av parkeringen, mängder med skräp och en frän stank av urin från området kring företagets komprimator, som ska ha använts som toalett – som ett festivalområde. Så beskriver personalen på Dollarstore i Vimmerby det som mötte dem på kundparkeringen när de kom till jobbet på söndagsmorgonen.

Kvällen dessförinnan hade det anordnats en informell träff på platsen, där ett stort antal personer och bilar samlades.

"Samtalen verkade inte hjälpa"

Ytterligare en kväll tidigare, på fredagen, hade det lokala brottsförebyggande rådet, bestående av både politiker och tjänstemän från Vimmerby kommun, träffat ett stort antal bilburna ungdomar på ishallens parkering.

Därifrån berättade båda parter om samtal i positiv anda, och man var ense om att situationen som var vid det första tillfället då det arrangerades det man kallade "bilträff" på Dollarstores parkering i början av september inte var acceptabel.

– Det talades då också om att träffen på lördagen skulle ställas in, men så blev det ju inte. Samtalen som politikerna hade med ungdomarna på fredagen är jättebra men verkade inte hjälpa helt, och polisen hade inga resurser att skicka hit förrän senare på kvällen, suckar Anna Johansson som är butikschef på Dollarstore.

Överväger att spärra av parkeringen

Hon beskriver situationen som ohållbar.

– Bilderna vi tog säger inte så mycket. Det var fruktansvärt på parkeringen när vår personal kom tid på söndagsmorgonen.

–  Det enda som återstår nu är att spärra av parkeringen, så ingen tar sig in dit kvällstid. Vi har varken råd eller tid att lägga timmar på att göra iordning varje gång, säger Anna Johansson.

Tänker ni er då, att som Odal, fälla en bom till parkeringen under de tider ni inte har öppet?

– Jag har inte mandatet att besluta om det, men något måste göras. Att ha personal som sopar parkeringen och att ta hit fastighetsskötaren med sopbil håller inte. Det blir väldigt dyrt, och vi måste kunna fokusera på det vi ska göra. Det här blir ett orosmoment – att man inte vet hur det kommer se ut på morgonen.

"Förstår helt och fullt Odal"

Anna Johansson vet i dag inte när eller hur avspärrningarna kommer göras. Men hennes absoluta förhoppning är att det kommer att spärras av – och då så snart som möjligt.

– Jag förstår helt och fullt Odal som bommade igen sin parkering. Visserligen förflyttar vi bara problemet, men vi måste se till vår verksamhet i första hand.

– Det är så tråkigt att det ska förstöras så mycket. Det hade ju varit en sak om de bara samlades för att snacka och kolla på varandras bilar, med det drar ju bevisligen med sig saker som gör det till en festplats, säger Anna Johansson.

Under lördagskvällen upprättades även två polisanmälningar om misshandel i samband med träffen på Dollarstores parkering - en anmälan och en motanmälan av två män bosattsa i Hultsfreds respektive Ekjsö kommun.

Enligt uppgift ska det ha åkt personer så långt som från Göteborg för att vara med på träffen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt