Annons:

INGA LÄCKOR FRÅN STRANDADE BÅTEN

En bogserbåt på 29 meter har gått på grund utanför Västervik. Foto: MostPhotos

INGA LÄCKOR FRÅN STRANDADE BÅTEN

Vid ett i natt gick en 29 meter lång bogserbåt på grund utanför Västervik. Kaptenen har navigerat fel och båten ligger nu fast förankrad i botten. Vid elvatiden hade räddningstjänsten kunnat konstatera att båten inte läckte och avslutat sin insats. 
– Vi har ett möte med olika myndigheter vid tio för att diskutera hur vi ska göra, säger Jakob Dahlqvist vid räddningstjänsten.

Annons:

Det är vid Vituddens Båtvarv utanför Gränsö som båten gått på grund. Räddningstjänten lade ut länsar runt båten inatt och under morgonen genomfördes dykning för att se om båten läcker. Det visade sig att den inte gjorde och räddningstjänsten har nu avslutat sin insats. 

Båten är en fritidsbåt och att få loss den från platsen är ägarens ansvar. Hur eller när det kommer att göras är oklart i skrivande stund. 

– Vi har varit där och dykt och gjort vårt jobb. Det finns inga skador och den står där den står. Våten kommer att flyttas på något sätt, men hur kan jag inte svara på. Nu står den lugnt och fint på sin plats. Det är en tung båt så det krävs en rejäl båt för att få loss den, men jag tror inte att den står så hårt. Lite bekymemrsamt är det nog och det är inget som vi har några grejer till, säger räddningstjänstens Peter Hallberg. 

Tre personer fanns ombord vid grundstötningen, men ingen blev skadad. 

Det här är andra gången på mindre än ett dygn som en båt går på grund utanför Västervik. Den båt som sjönk till botten under gårdagen kommer att bärgas. Där har Kustbevakningen avslutat sin insats. 

Artikeln uppdaterades 11.20. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt