Annons:

NY FIBERJÄTTE SATSAR PÅ FIBER I VIMMERBY

I flera år har Vimmerby kommun och Telia Company slagits om fiberkunderna i Vimmerby. Nu kliver ytterligare en spelare in på den lokala fibermarknaden.

Annons:

Vimmerby kommun, vars fiberprojekt under en längre tid stått på standby, och Telia Company har slagits om fiberkunderna i Vimmerby.

Inom kort kommer Bredbandsbolaget kliva in i Vimmerby och erbjuda 900 villahushåll fiberanslutning. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande i dag.

Bredbandsbolaget gör en liknande satsning i Västervik.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda Vimmerbyborna fiberuppkoppling. Vi ser att kapacitetsbehovet ökar i takt med att fler och fler saker i hemmet bli uppkopplade till internet. Efterfrågan på fiber till villa är extremt stor just nu. Vi har valt att etablera oss och erbjuda fiber i just Vimmerby då vi ser en stor efterfrågan och många hushåll här fortfarande saknar fiberuppkoppling, säger Jonas Jegerborn, chef för Bredbandsbolaget i ett pressmeddelande.

"Stor efterfrågan"

Bredbandsbolaget erbjuder fiberuppkoppling via befintliga fiberkablar som redan är nedgrävda i gatan i Vimmerby. Bolaget gräver sedan ner fiber sista biten från gatan till varje enskilt hus som saknar uppkoppling.

– Vi har valt att etablera oss och erbjuda fiber i just Vimmerby då vi ser en stor efterfrågan och många hushåll här fortfarande saknar fiberuppkoppling. Under oktober träffar vi de boende och skriver avtal med de som är intresserade. Därefter påbörjar vi detaljplaneringen av fiberbygget. Vi estimerar att kunderna ska vara i drift senast andra kvartalet 2017. Vi erbjuder attraktiva och konkurrenskraftiga installationspriser, säger Thomas Bäckström, säljchef på Bredbandsbolaget i pressmeddelandet. 

Satsningen i Vimmerby är en del av Bredbandsbolagets mångmiljardinvestering på fibermarknaden som beslutades i slutet av april i år. Investeringen väntas nå totalt en halv miljon svenska hushåll. I dag når Bredbandsbolagets befintliga fiberinfrastruktur cirka 1,5 miljoner hushåll. Tillsammans med den nya investeringen kommer bolaget att kunna leverera fiber till nära hälften av Sveriges hushåll.

Dagens Vimmerby rapporterar mer om satsningen senare i dag. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt