Annons:

För tredje gången blir det insamlingsgala i Rumskulla

Den 15 oktober anordnas en gala i Rumskulla. Peter Fjällgård är en av Rumskullaborna som står bakom initiativet.

För tredje gången blir det insamlingsgala i Rumskulla

Den 15 oktober är det dags för "Hopp och Glädje" i Rumskulla igen. Målet är att nå över 200 000 kronor i insamlade pengar till Cancerfonden. – Vi brinner för det här, säger Peter Fjällgård, en av eldsjälarna bakom galan.

Annons:

Första året samlades hela 110 000 kronor in. År två blev det 50 000. Nu hoppas arrangörerna bakom "Rumskulladagen" kunna samla in 35 000 kronor – och nå över 200 000 kronor totalt sett. 

Den 15 oktober är det dags för "Hopp och Glädje" igen i Rumskulla kyrka. Varenda insamlad krona går till Barncancerfonden.

– Vi brinner för det här. Ideellt arbete för en god sak ger mycket tillbaka. Det är mycket kontakter med människor som har drabbats och sorg och glädje blandas med varandra, säger Peter Fjällgård, som står bakom "Hopp och glädje" tillsammans med Maud Rinaldo och Ann-Christin Andersson. 

"En drivkraft"

Det blir konsert i Rumskulla kyrka den 15 oktober, med bland annat Stockholmsbandet Blues Impact, Alexandra Ekelöf från Linköping, Hardly Golden från Västervik och William Isaksson från Mariannelund. Alla ställer upp och spelar helt gratis. 

– Det är duktiga musiker och det kan uppstå konstellationer man inte trodde. 

Den första insamlingsgalan anordnades samma år som Felicia Peterson gick bort i leukemi. 

– Hon var en drivkraft i galan till Cancerfonden. Hon var med på kvällen och det var starkt. Då hade vi massa aktiviteter och gav också ut hennes skiva. 

Sprida förtröstan

Alla som står bakom arrangemanget känner någon som drabbats av den där hemska cancern. 

– Vi är friska och krya och känner att vi orkar göra det här. När någon nära drabbas vill man att de ska ha de bästa förutsättningarna att klara det helt enkelt. "Hopp och Glädje" är ett enkelt sätt att bidra till Cancerfonden och det kan sprida förtröstan och hopp, säger Peter Fjällgård. 

Som vanligt blir det en del kringarrangemang också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt