Annons:

21 nya poliser till polisområdet – börjar den här veckan

Nu blir det fler poliser i länet. Foto: MostPhotos

21 nya poliser till polisområdet – börjar den här veckan

14 nya poliser i juni. Den här veckan förstärker 21 poliser vårt polisområde. Efterlängtat, kommenterar riksdagsledamoten Laila Naraghi (S).

Annons:

Över 1 000 poliser har examinerats under det senaste året och just denna vecka går nära 600 poliser ut i tjänst för att förstärka polisverksamheten över hela landet.

För polisområde Kalmar/Kronoberg innebär det 21 fler poliser. I juni år fick polisområdet 14 nya poliser. Totalt innebär det alltså 35 nya poliser 2020. 

– Jag vill önska alla er som påbörjar ert nya arbete varmt välkomna till en stor och viktig uppgift i vårt samhälle. Ni är efterlängtade och kommer göra skillnad i arbetet med att skapa trygghet i vardagen och bekämpa brottsligheten, säger Laila Naraghi, riksdagsledamot för Socialdemokraterna i Kalmar län.

Hon säger att polismyndigheten ska fortsätta att byggas ut för att stoppa otryggheten i landet. 

– Nu har vi vänt utvecklingen och är nu mitt i den största utbyggnaden av Polismyndigheten någonsin; år 2024 ska Sverige ha 10 000 fler polisanställda i hela landet. Vi är nu halvvägs mot målet. Sverige har i år fler poliser än någonsin tidigare och det är jag förstås stolt över. Under de kommande åren kommer flera tusen polisstudenter att gå ut i verksamheten över hela landet. Utöver polissatsningen fortsätter arbetet med ny lagstiftning mot de kriminella nätverken, mot stöldligorna och mot våldet i nära relationer. Bland annat regeringens 34-punktsprogram, det mest omfattande programmet mot gängbrottslighet i modern tid.Vi ska beslutsamt bekämpa brottslighet samtidigt som vi på alla sätt vi kan ska bekämpa brottens orsaker genom att ha ett starkt civilsamhälle med föreningsliv, vi ska ha fritidsgårdar där ungdomar kan hitta bra aktiviteter och vi ska se till att det finns jobb och framtidstro i Sverige, säger Laila Naraghi.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt