Annons:

Det blir 85 nya polisaspiranter till Region Syd. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

Polismyndigheten förstärks ytterligare – 85 nya till Region Syd

Satsningen på Polismyndigheten fortsätter. Nu förstärks myndigheten med 515 nya polisaspiranter.
20 av dem hamnar i Kalmar/Kronoberg, skriver polisen på sin hemsida.

Annons:

I och med de 515 nya polisaspiranterna har Polismyndigheten nu drygt 31 000 polisanställda. 

– De nya polisaspiranterna är ett välkommet tillskott till polisen. Vi har ett stort ansvar för att se till att de får de bästa förutsättningarna att verka fullt ut i sitt uppdrag, säger rikspolischef Anders Thornberg.

Polisen ska växa med 10 000 polisanställda till slutet av 2024 jämfört med januari 2016. I nuläget har myndigheten vuxit med 3 000 anställda. De stora tillskotten av poliser kommer under åren 2021-2024, vilket beror på att det tar två och ett halvt år att utbilda en polis.

– Att vi får växa är nödvändigt för att vi ska kunna öka vår förmåga att minska brottsligheten och bidra till att öka tryggheten i samhället, säger Anders Thornberg.

20 till Kalmar/Kronoberg

Stockholmsregionen får klart flest av de nyanställda, drygt 150 stycken. 85 hamnar i Region Syd, där Malmö får flest med 31 anställda. För Kalmar/Kronoberg handlar det om 20 anställda. 

De nya polisaspiranterna placeras i respektive polisregion utifrån en fördelningsmodell som grundar sig i exempelvis befolkningsmängd, brottsbelastning samt avgångar. Hur fördelningen till de olika polisområdena kommer se ut beslutas av polisregionerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt