Annons:

Åbro Bryggeri i Vimmerby har köpt presentkort från Vimmerby Handel som ska delas ut till alla anställda på företaget. Foto: Ossian Mathiasson

Företaget stöttar lokala handeln – delar ut presentkort till alla anställda

Vimmerby Handels medlemmar drabbas hårt under coronapandemin. Nu får de stöd från Åbro Bryggeri som köper presentkort på 450 kronor till samtliga medarbetare. 

Annons:

Åbro Bryggeri har beslutat sig för att dela ut presentkort till alla sina anställda för att gynna Vimmerby Handels medlemmar i dessa svåra coronatider. 

– Med tanke på att vi måste ställa in vår julmiddag som vi brukar ha med alla anställda på grund av rådande omständigheter så har vi köpt presentkort till handeln i Vimmerby, säger Henrik Dunge, vd för Åbro Bryggeri. 

"Viktigt att vi stöttar dem"

Han berättar att de har köpt drygt 210 presentkort där varje presentkort är värt 450 kronor. Det är med andra ord runt 95 000 kronor som går till Vimmerby Handel.

– I och med att vi inte kan samla människor i dessa tider så vill vi ge de anställda något samtidigt som vi vet att handeln i Vimmerby har det jäkligt tufft. Det är viktigt att vi stöttar dem också. Det känns ganska naturligt att ta till en sådan åtgärd. Både personal och Vimmerby Handel är positiva och tycker att det är en bra idé, säger Henrik Dunge. 

Hur går det för företaget i coronatider?

– Det är tufft. Restaurangsidan har det väldigt tufft just nu med de rådande restriktionerna om att de inte får servera alkohol efter klockan 22. Vi vet om att det gäller ända fram till februari, så det är ju tufft för dem. Vi har tack och lov både Systembolaget och en del exporter. Det är helt klart en jättetuff tid.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt