Annons:

ALV får mest i hela Sverige:

Astrid Lindgrens Värld får tio miljoner kronor i krisstöd från Kulturrådet. Foto: Arkivbild

ALV får mest i hela Sverige: "Mycket positivt"

Tillsammans med arrangörerna bakom Sweden Rock får Astrid Lindgrens Värld högst krisstöd i hela Sverige. Välkommet, menar vd:n Joacim Johansson.

Annons:

I dag kom beskedet från Kulturrådet om hur de högsta krisstöden fördelas för inställda och uteblivna evenemang. Astrid Lindgrens Värld tilldelas tio miljoner kronor. 

Det är mest i hela Sverige tillsammans med hårdrocksfestivalen Sweden Rock.

– Det är mycket positivt. Tio miljoner är den högsta nivån som finns inom stödet, så det är max, säger vd:n Joacim Johansson.

Räknade ni med att få så här mycket?

– Nej, det var inte så att vi räknade med att få det högsta även om det var det vi ansökte om. Det var vår förhoppning och det totala intäktsbortfallet i vår uträkningsmodell var 103 miljoner. Vi visste att vi kvalade in med god marginal.

Vad betyder de här pengarna?

– De är jätteviktiga. Tillsammans med omställningsstödet ger det en förlängning av vår överlevnad på en och en halv månad ungefär. Om vi har levt under konkurshot i maj nästa år, så är det konkurshotet framskjutet till juni. Vi hade inte möjlighet att ansöka i den förra omgången i april.

Men något tabberas kan man förstås inte ställa till med.

– Det är ett jätteviktigt stöd för fortsättningen såklart, men det är ingen total räddningsplanka. Räddningsplankan är om vi kan öppna i maj 2021 och det jobbar vi med mot regering och riksdag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt