Annons:

CK Wimer fick ta emot sitt pris:

Jörgen Thörn och Peter Tunek från CK Wimer fick ta emot priset av Ola Gustafsson, Thomas Svärd och Anton Palmér. Foto: Simon Henriksson

CK Wimer fick ta emot sitt pris: "Sporrar oss"

På fredagen fick CK Wimer ta emot sitt kultur- och fritidspris under coronasäkra former. 10 000 kronor går till klubben.
– Det ger oss möjlighet att jobba mer långsiktigt, säger CK Wimers Jörgen Thörn.

Annons:

Varje år delar Vimmerby kommun ut kultur- och fritidspriset. De senaste åren har priset gått till någon inom kultursidan. Men i år blev det CK Wimer, som anlagt mountainbikebanor på kommunens mark i norra delen av staden, som tog hem priset.

Cykellederna är med i nätverket Biking South East och en pumptrack/BMX-bana som används vid träningar. 

För arbetet som den anrika cykelklubben lagt ned med Wimer Bike Park har man fått 2020 års kultur- och fritidspris. 

– Det är jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas. Det sporrar oss att det vi själva tycker är bra också uppskattas av andra. Vi har fått många gratulationer sedan det blev känt, säger Peter Tunek, ordförande i föreningen.

Klubbens Jörgen Thörn trycker också på att betydligt fler personer rör sig i området numera. 

– Det är mycket mer liv och rörelse i dag, med personer som både går och springer här.

"Fantastiskt bra"

Utvecklingschefen i kommunen, Thomas Svärd, hyllar arbetet som lagts ned.

– Det är fantastiskt bra med ideella krafter som agerar på det här sättet. Just fler spontanaktivitetsytor behöver vi mer av i kommunen. Förhoppningsvis kan kommunen stötta och supporta ännu mer längre fram, säger han.

Lagom till jul tog också kommunstyrelsen beslut om en parkeringslösning vid området och att förlänga arrendeavtalet för marken till tio år. 

– Att vi får en parkeringslösning är jättebra. Det kan lätt bli trångt och lite kaos här ibland vid våra organiserade träningar, säger Peter Tunek.

– Arrendeavtalet ger oss en långsiktighet och innebär att vi kan planera för större saker. Vi har idéer och det här ger oss en helt annan möjlighet att gå vidare med dessa, säger Jörgen Thörn.

Klubben har ett 50-tal barn och ungdomar som deltagit i den organiserade träningen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt