Annons:

Tufft för sophämtarna – ber om allmänhetens hjälp

Det är tufft för sophämtarna i dessa tider. Bilden är en genrebild. Foto: Mostphotos

Tufft för sophämtarna – ber om allmänhetens hjälp

Det är slitsamma dagar för personalen som hämtar sopor i kommunen. Nu vädjar VEMAB om hjälp av allmänheten.

Annons:

Det rådande vinterväglaget med snö och halka ställer förstås till det för renhållningsarbetarna. Att tömma sopkärlen i dessa tider är svårt, menar Vimmerby Energi- och Miljö AB. 

Därför går VEMAB på sina sociala medier ut och vädjar till allmänheten.

"Just nu är det väldigt slitsamma dagar för personalen som hämtar sopor. På många platser är det föredömlig skottat och sandat vilket vi är väldigt tacksamma för! Men det finns också platser där detta inte är gjort. Personalen gör sitt yttersta för att tömma kärlen men tvingas lämna en del kärl som står i eller bakom stora vallar eller på grund av vägar som inte är snöröjda eller väldigt hala. Det många inte tänker på är att sopbilarna väger väldigt mycket vilket gör att personalen måste beakta backar, kurvor och vägbredd när de gör riskbedömning om de ska åka in på en väg eller inte. De kan inte riskera att köra fast eller kana i diket eftersom många kunders hämtning då blir lidande. Det går inte att jämföra framkomligheten med personbil och sopbil", skriver VEMAB.

Önskan består i att VEMAB ber om hjälp med att hålla kärlen framskottade och gångvägen sandad. 

"Vägar som används måste vara snöröjda och vid behov sandade, speciellt vid backar, kurvor och vändplatser", skriver man i inlägget.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt