Annons:

Gymnasieskola ställer in lektioner efter bråk

Förra veckan bröt ett stort bråk ut på Västerviks gymnasium. Den spända stämningen har inte försvunnit. Därför väljer nu grannkommunens gymnasium att ställa in undervisningen på IM-programmet i dag, uppger skolan i ett pressmeddelande.

Annons:

Under tisdagen hade flera parter ett möte för att behandla bråken som var i förra veckan. Nu har gymnasieledningen bestämt att ställa i undervisningen på IM-programmet under onsdaen. 

"Det huvudsakliga skälet till beslutet är att man på skolan behöver skapa tid och möjligheter för att fortsätta att arbeta förebyggande så att gymnasiet inte blir en arena för några ytterligare konflikter. De oroligheter som bröt under förra veckan inne på skolan har inte upprepats i skolans lokaler, men den spända stämningen har heller inte helt försvunnit", skriver gymnasiet i ett pressmeddelande. 

Nu sätts flera åtgärder in för att öka tryggheten på skolan.

"En åtgärd är ökad och tätare samverkan mellan berörda aktörer, utbildning för personal på gymnasiet, samt att Polisen ökar sin närvaro i ett trygghetsskapande syfte", skriver skolan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt