Annons:

  • Då ska personer över 70 år börja vaccineras i länet – så bokar du

    Personer över 70 år börjar vaccineras i slutet av februari. Foto: Pixabay

  • Då ska personer över 70 år börja vaccineras i länet – så bokar du

    Vaccinet kommer vara både kostnadsfritt och frivilligt. Foto: MostPhotos

Då ska personer över 70 år börja vaccineras i länet – så bokar du

Nu förbereder Region Kalmar län för nästa steg i vaccinationskampanjen. Planen är att personer över 70 år ska börja vaccineras under andra halvan av februari.

Annons:

Den här veckan inleds vaccinationerna igång av personal inom kommunerna och sjukvården som jobbar nära sköra äldre på särskilda boenden eller hemtjänst, och med covid-sjuka. 

Samtidigt fortgår också vaccinationen av brukare inom äldreomsorgen, personer med hemtjänst och personer i dessa hushåll. 

Planeringen för nästa prioriteringsgrupp, de över 70 år, pågår för fullt. 

I början av februari kommer alla över 70 år att få ett brev som beskriver hur de ska gå till väga när de bokar sin tid. Om vaccinet levereras enligt plan kommer vaccinationerna ta sin början under februari månad, meddelar regionen. 

Så bokar du

Vaccinationen är både kostnadsfri och frivillig och den som vill vaccinera sig får en tid bokad på den hälsocentral man är listad. 

"Det kommer att ske via 1177.se och någon inloggning med bank-id kommer inte att behövas. Därför kan också personer som har svårt att själva boka lättare ta hjälp av närstående. Om man inte kan boka via 1177.se kommer det att finnas möjlighet att ringa till hälsocentralen eller den privata hälsovalsenheten och boka tid. Men ju fler som har möjlighet att själva boka tid på 1177.se, desto större möjligt har vården att hjälpa dem som ringer för att boka", skriver regionen.

Region Kalmar län kommer senare att meddela när tidbokningen öppnar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt