Annons:

RÄTTELSE: Felaktiga uppgifter om nej till vaccinationer i Vimmerby kommun

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

RÄTTELSE: Felaktiga uppgifter om nej till vaccinationer i Vimmerby kommun

Var tredje anställd i Vimmerby kommun har tackat nej till erbjudandet om vaccin. Det skrev Vimmerby Tidning i kväll. En uppseendeväckande nyhet – men det visade sig att uppgifterna var felaktiga.
– Därför väljer vi att avpublicera den artikeln och gå ut med den här rättelsen, säger Jakob Karlsson, ansvarig utgivare för Dagens Vimmerby. 

Annons:

Vimmerby Tidning gick tidigare i kväll ut med de anmärkningsvärda uppgifterna om att var tredje anställd i Vimmerby kommun tackat nej till att ta vaccin. Erbjudandet om att ta vaccin har gått ut till cirka 800 medarbetare. 

– Att en tredjedel av kommunens anställda tackat nej till vaccin är uppseendeväckande och en jättestor nyhet. Därför valde vi att så snabbt vi kunde göra en rewrite och credda Vimmerby Tidning. Vårt mål är förstås alltid att vara först med nyheterna, men när det inte lyckas ska våra läsare få viktig information så fort som möjligt, säger DV:s ansvarige utgivare Jakob Karlsson.

"Beklagar den felaktiga informationen" 

Kort senare valde Vimmerby Tidning att ändra på flera ställen i sin artikel och tog helt och hållet bort formuleringen om att var tredje tackat nej. I stället skriver man nu att var tredje anställd ännu inte tackat ja till att ta vaccin, vilket förstås är en väldigt stor skillnad.

Därför har Dagens Vimmerby valt att avpublicera artikeln och gå ut med denna rättelse.

– Vi beklagar de felaktiga uppgifterna. Att ha rätt är förstås det absolut viktigaste i vår verksamhet. Vi anser att vi är noga i valet av källor och uppfattar Vimmerby Tidning som en pålitlig aktör. Däremot är det förstås tråkigt att det blivit helt fel i det här fallet. Vi borde möjligen ha verifierat uppgifterna själva, men hade ingen anledning att betvivla sanningshalten. Jag vill också understryka att även vi gör fel ibland, men att vi hela tiden försöker vara så noggranna som vi förmår, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt