Annons:

Rocky räddades ur gryt – räddningstjänstens insats hyllas: ”Fantastisk personal”

Räddningstjänsten hyllas för gårdagens insats där de lyckades få loss jakthunden Rocky som satt fast i ett stengryt. Foto: Räddningstjänsten

Rocky räddades ur gryt – räddningstjänstens insats hyllas: ”Fantastisk personal”

Jakthunden Rocky satt fast i ett stort stengryt i flera timmar innan räddningstjänsten lyckades få upp hunden. Nu hyllas räddningstjänsten för sitt arbete i samband med den dramatiska räddningsinsatsen.
– Både jag och Kent (Ström) vill att det ska ut att räddningstjänstens personal är fantastisk, vilket jobb de gjorde, säger Lars Johansson från Silverdalen.

Annons:

Lars Johansson följde med Kent Ström och hans hund Rocky ut på rävjakt i trakterna kring Tyresbo utanför Rumskulla på tisdagen. 

– Rocky, som är en Smålandsstövare, hittade en räv ganska kvickt så de drog iväg. Räven drog iväg ett bra stycke från platsen där vi jagade. Efter en stund fick Kent se på sin pejl att hunden var på samma ställe och sa på radion att han var rädd att hunden hade gått i gryt, säger Lars Johansson. 

Hyllar räddningstjänstens insats

Lars och Kent konstaterade kort därpå att jakthunden Rocky hade fastnat i ett stengryt och kom inte loss. 

– Vi hörde hur hunden låg och skällde nere i stengrytet. Grytet låg i en stor slänt med jättestora stenar och vi höll nog på i två-tre timmar innan vi insåg att vi var tvungna att ringa 112. När vi började plocka stenar så fanns det en stor sten högre upp i slänten. Det var väldigt obehagligt och farligt. Både jag och Kent var pessimistiska, vi såg alla dessa stenblock som vi inte hade möjlighet att flytta på, säger Lars Johansson. 

Räddningstjänstens styrkor i Rumskulla och Mariannelund fick larm om djurräddning vid 14.15-tiden på tisdagen och lyckades efter fyra timmars gediget arbete få bort tillräckligt med stenar för att kunna dra upp hunden. 

– Jag är så tagen. De gjorde ett gediget arbete och jag fattar knappt att de kunde lösa det. Räddningstjänstens personal är fantastisk. Vi vill tacka räddningstjänsten för ett sådant jäkla fint jobb. Det är lyckligt att det slutade som det gjorde. 

"Bara det var gripande"

Det var en minst sagt dramatisk och farlig insats som pågick i drygt fyra timmar. 

– Det är imponerande att räddningstjänsten har sådana enorma resurser och vilket jäkla jobb de har gjort. De jobbade som fasen med att få bort de stora stenblocken. Vi trodde inte att det fanns någon möjlighet då hunden var nästan en meter ner bland stenblocken och satt fast. Han kunde inte röra sig varken framåt eller bakåt och skällde hela tiden, bara det var gripande. 

Hur mår hunden Rocky efter denna dramatiska räddningsinsats?

– När de hade fått ut Rocky så var han lite stel i bakänden men Kent sa att det rättade till sig ganska snabbt. Han var jättepigg, åt och styrde på kvällen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt