Annons:

GLÄDJEBESKED: Ingen smittad på äldreboenden

Situationen inom äldreomsorgen har förbättrats betydligt. Foto: Arkivbild

GLÄDJEBESKED: Ingen smittad på äldreboenden

För två veckor sedan berättade vi att situationen inom äldreomsorgen var den värsta hittills under pandemin. Redan nu har läget förbättrats rejält. Ingen person på något av kommunens fyra äldreboenden är smittad.

Annons:

När det gäller hemtjänsten är tre personer smittade. Inom vård- och omsorgsboenden och på LSS-boenden har kommunen ingen smittad just nu.

Även bland personalen handlar det om ett fåtal smittade och där pågår en del smittspårningar. Den 12 januari var 31 personer inom omsorgen – både brukare och medarbetare – smittade.

– Förra veckan hade vi fler inom hemtjänsten, jag tror att det var åtta, men inom LSS och på vård- och omsorgsboenden har vi inte haft någon smittad på ett tag nu. Läget har stabilerat sig och det är självklart positivt. Det har betydelse för alla som arbetar i det här och för våra brukare. Vi har också ett stabilare bemanningsläge, säger socialchefen Anette Nilsson. 

"Väldigt positivt"

De flesta inom vård- och omsorgsboende har fått den första sprutan av vaccinet, men det är inte förrän en vecka efter spruta nummer två som vaccinet ger skydd. Förbättringen har alltså inget att göra med att vaccinationen kommit igång.

– Det är enstaka brukare som inte fått första dosen eftersom man ska vara symtomfri när man vaccineras. Hur många som fått vaccin inom hemtjänsten vet jag inte, de har hälsocentralen och regionen hand om. Även om vi fått lite färre leveranser än vi beställt är det väldigt positivt att vaccinationen är igång.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt