Annons:

Ikväll sker litteratursamtalet i Filmbyn och i Pippis gamla kök. Foto: Pressbild Filmbyn

Litteratursamtal i Pippis gamla kök

Ikväll sänder Vimmerby berättar litteratursamtal från Filmbyn och Pippis gamla kök. 
– Kvällens intervju är mycket intressant, säger Anna Mellergård, litteraturutvecklare Region Kalmar län. 

Annons:

Kvällens direktsändning på Vimmerby berättars facebooksida filmas i Filmbyn och i Pippis gamla kök. Där ska Mats Rohdin som är filosofie doktor i filmvetenskap prata med journalisten Carolina Klintefeldt om den forskning kring Astrid Lindgren som han har gjort. 

– Mats Rohdin har gjort en mycket intressant upptäckt kring Astrid Lindgrens förmåga att nå så många olika målgrupper redan innan böckerna blev gjorda. Man skulle kunna säga att om hon levt idag skulle hon vara en riktigt slipad mediastrateg, säger Anna Mellergård, litterturutvecklare Region Kalmar län. 

Mest filmatiserade författaren

I rapporten som Mats Rohdin skrivit framgår att han sett ett mönster i Astrid Lindgrens mediaframträdanden. 

– Hon var väldigt mån om kärnan i hennes berättelser och lämnade inte ifrån sig historien i första hand. Dessutom nyttjade hon alla kanaler som man kan tänka sig, fortsätter Anna Mellergård. 

– Med tanke på att Astrid Lindgren förmodligen är den mest filmatiserade svenska författaren någonsin har det förvånat mig att det inte ägnats mer forskning åt hennes konstnärskap inom film, tv och media. Här finns fortfarande massor att utforska, säger Mats Rohdin i ett pressmeddelande. 

Samtalet streamas ikväll på Vimmerby berättars Facebookssida klockan 18.15.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt