Annons:

  • Sörensen om att vara igång på Krönsmon – så ser tidsplanen ut

    Leif Sörensen tillsammans med Thomas Svärd, utvecklingschef i Vimmerby kommun, i samband med att det första spadtaget togs. Foto: Simon Henriksson

  • Sörensen om att vara igång på Krönsmon – så ser tidsplanen ut

    Leif Sörensen hoppas att den första etappen är klar till semestern.

Sörensen om att vara igång på Krönsmon – så ser tidsplanen ut

Ancott Fastighetsbolag AB, med säte i Västervik, är först ut att bygga på Krönsmon i Vimmerby. På torsdagen togs det första spadtaget.
– Vi ligger i fas, säger ägaren Leif Sörensen.

Annons:

I februari 2020 blev Västerviksföretaget Ancott det andra företaget att teckna avtal om mark på Krönsmon. Trots pandemin har Leif Sörensen gått vidare med sina planer – och på torsdagen togs det allra första spadtaget på industriområdet i Vimmerby. 

– Det känns jättebra att vara igång. Det har pågått förhandlingar ett tag och allt tar sin tid. Det var tre månader sedan vi sökte bygglov och det är många bitar som ska falla på plats. Vi räknade med att kunna starta i början av mars och känner att vi ligger i fas, säger Leif Sörensen, ägare till Ancott Fastighetsbolag AB. 

Två etapper

På Krönsmon kommer företaget att bygga två etapper och nu inleds arbetet med den första.

– Vi planerar för att den första byggnaden ska vara klar för inflyttning till semestern, säger Leif Sörensen men tillägger att det finns vissa orosmoln:

– Covid-19 är en brasklapp. Vi köper en del material i Europa, framför allt alla väggar och sådär. Det kan bli förskjutningar, det är väldigt svårt att säga i det här läget, men det handlar nog bara om några veckor. 

"Kommer först då"

I den första etappen byggs 16 lokaler som ska fungera som industri-, hantverk- och lagerlokaler. Av dessa är sju stycken på 60 kvadratmeter, tre på 70 kvadrat, tre på 90 kvadrat och tre på 140 kvadrat. Ancotts planer på en andra etapp på Krönsmon innehåller ytterligare 15 företagslokaler. Intressenterna kan antingen hyra eller köpa sin del av lokalen samt en bit mark.

– Det finns olika varianter att välja på. 

Vad tror du om intresset?

– Vi kommer börja marknadsföra det först nu och pratar med tre, fyra stycken som visat intresse. Vi får se vad som händer.

Han menar att det ofta är så i ett inledande skede.

– Vi har byggt flera hundra såna här i Stockholm och det är så här det är. Man kommer först när byggnaden börjar synas. Jag tror att intresset kommer tillta när man ser byggkranarna och det börjar närma sig att bli klart. 

Projekt i Västervik

Ett liknande projekt är redan påbörjat i Västervik och Ancott har även reserverat en tomt på Batteriet i Hultsfred. Det finns också planer för ett likadant projekt i Oskarshamn. 

– Vi började i Västervik för ett år sedan och där har vi två av 28 lokaler kvar. Vi får se om det kommer gå lika bra och fort i Vimmerby. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt