Annons:

Började som ett skämt – nu etablerar sig Stockholmsföretaget i Vimmerby

KS Construction planerar att etablera sig på Krönsmon i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

Började som ett skämt – nu etablerar sig Stockholmsföretaget i Vimmerby

Det började som ett skämt. Men nu har Stockholmsföretaget KS Construction bokat en tomt på Krönsmon.
– Det var något som bara ramlade över mig, säger Stefan Kollin.

Annons:

I torsdags togs det allra första spadtaget på Krönsmon. Anncott Fastigheter, som är det första bolaget att komma igång, har påbörjat sin byggnation av företagshotell. 

Företaget som ska bygga Anncotts företagshotell är Stockholmsbaserade KS Construction – som nu själva har bokat en tomt på industriområdet. Företaget ska bygga lager och kontor. 

– Vi har använt dem som entreprenör i Västervik och det har fungerat väldigt bra. Det är ett elföretag från början och nu har de startat en entreprenaddel också. De har fått entreprenaden att bygga åt oss här och då sa jag på skoj att de skulle boka en tomt också. Nu har de gjort det, sa Leif Sörensen, ägare till Anncott Fastigheter, i torsdags.

Det hela började alltså som ett skämt.

– Jag har jobbat med Leif i många år och nu har han styrt kosan hemåt lite grann och ser potential där. Vi har nog jobbat ihop i 15 år, säger Stefan Kollin på KS Construction och fortsätter:

– Vi har varit i Västervik på Lunnargatan och byggt nu, men det här var något som bara ramlade över mig. Jag tyckte det lät bra och vi tingade den här tomten. Jag högg på hans idé kan man säga och det blir kul att grotta ned sig i det här. Det är kul att vidga sina vyer lite. 

"Bygger med sig något"

Nu vill KS Construction känna av marknaden i Vimmerby med omnejd.

– Först och främst gör vi det här för att vi ska bygga projektet Anncott har startat där nu. Sedan vill vi också känna av marknaden och se hur det ser ut där. Det är inget som är spikat till 100 procent, men vi har bokat tomten och det ska gå igenom flera delar till. Vi får se om det blir så att vi har ett kontor där nere och också hyr ut eller som vi styckar av och säljer. Vi får se, säger Stefan Kollin.

Anncott har planer på liknande projekt med företagshotell även i Hultsfred och Oskarshamn. Även där ska KS Construction finnas med, vilket är en anledning till den tilltänkta etableringen på Krönsmon.

– Inget har byggts där ännu, men det finns mycket småföretag runt om Vimmerby. Jag vet att det är ett jättetryck på Bolagsverket och man har aldrig tidigare haft så många förfrågningar på nya bolag.

Kommer det här kunna ge några nya jobb i Vimmerby?

– Det är lite oklart om det genererar arbetstillfällen till följd av vår etablering, men det kommer ju generera för företag runt omkring i och med själva byggnationen. Det bygger med sig något. 

Kan du säga något om er tidsplan?

– Vi har inte kommit så långt. Vi har tjingat den här tomten, men det är väldigt nytt fortfarande. Själva projektet finns det ju en tidsplan för, men inte riktigt för vår byggnation än. Marknaden styr också, folk håller lite i sina plånböcker nu under pandemin.

Åttonde tomten

Optionsavtalet väntas kommunstyrelsen fatta beslut om i mars. I torsdags kommenterade utvecklingschefen Thomas Svärd KS Constructions planer så här:

– Det är jättespännande. Helt plötsligt har vi ännu ett företag som finner Krönsmon attraktivt. Det känns jättepositivt och det kommer bli jätteintressant med ett Stockholmsbaserat företag, sa han.

Det här är den åttonde tomten på Krönsmon som reserverats eller bokats. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt