Annons:

Fyra av företagets stulna datorer har återfunnits:

Fyra av datorerna som stals från Ludvig & Co:s kontor i Vimmerby i natt har återfunnits. Foto: Privat

Fyra av företagets stulna datorer har återfunnits: "Helt fantastiskt bra"

Ludvig & Co blev av med datorer och gamla mobiltelefoner från sitt Vimmerbykontor i natt. Nu har fyra av företagets fem stulna datorer återfunnits. 
– Polisen har bekräftat att de har hittat fyra av våra datorer, säger kontorschefen Johan Svensson. 

Annons:

En man i 20-årsåldern greps på en buss mellan Vimmerby och Eksjö på fredagsmorgonen och misstänks för tre företagsinbrott i Vimmerby under natten mellan torsdag och fredag. 

Vimmerby Tidning, Vimmerby Truck & Maskinteknik och Ludvig & Co har haft påhälsning i natt där tjuven har fått med sig datorer. 

Polisens insats hyllas

Fem datorer tillgreps vid inbrottet på redovisningsföretaget Ludvig & Co:s kontor. Nu berättar Johan Svensson, kontorschef i Vimmerby, att fyra av datorerna har återfunnits. 

– Polisen har kunnat läsa upp namnen på datorerna så fyra av våra datorer är återfunna. De har ytterligare någon dator i Eksjö som kan tillhöra oss. Vi hoppas att det är vår femte och sista dator. Vi har inte fått tillbaka dem än utan polisen ska göra fortsatta undersökningar. Vi ska ha en ny kontakt på måndag. De gör allt de kan så det ser ut att lösa sig på ett bra sätt, säger Johan Svensson.

Vad säger du om polisens insats?

– Det är helt fantastiskt bra. Det är snabbt och suveränt agerat av polisen. Riktigt bra gjort, säger Svensson och fortsätter:

– Alla har ställt upp jättebra. Stanley med larmet, Securitas som var kopplade till det, polisen och alla medarbetare som gör vad de kan. Vi har några medarbetare som är föräldralediga och jobbar deltid så vi har varit och lånat deras datorer tillfälligt för att vi ska kunna jobba för fullt. Vi har full fart på verksamheten och allt material finns kvar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt