Annons:

MYNDIGHETEN VARSLAR TOLV TJÄNSTER OM UPPSÄGNING

Länsstyrelsen varslar tolv tjänster om uppsägning. Foto: Pressbild

MYNDIGHETEN VARSLAR TOLV TJÄNSTER OM UPPSÄGNING

Länsstyrelsen varslar tolv tjänster om uppsäning. Fem vakanser kommer inte heller att tillsättas. Det meddelar Länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Annons:

Länsstyrelsen skriver att beslutet är taget utifrån arbetet med att få balans mellan tilldelade medel och faktiska kostnader. Därför sker en verksamhetsförändring där tolv tjänster varslas om uppsägning och fem vakanser inte tillsätts. 

– Detta är ett mycket tråkigt beslut att fatta, men tyvärr nödvändigt för att få en ekonomi i balans. Vi har de senaste månaderna jobbat med risk- och konsekvensanalyser både på enhets-, avdelnings- och övergripande nivå. Vi tar de framkomna riskerna på allvar och kommer fortsätta jobba för att minimera dem, säger landshövding Peter Sandwall.

Vilka medarbetare som berörs är ännu okänt. Ett kretsningsarbete påbörjas utifrån kompetens och statlig tjänstgöringsgrad.

– Inriktningen är att varsel och uppsägningar ska vara genomförda senast vid halvårsskiftet. De medarbetare som berörs kommer självklart att få stöd från både oss och Trygghetsstiftelsen för att komma vidare, säger Peter Sandwall.

Ytterligare tre tjänster kommer att varslas på grund av att regeringen flyttat uppgifter som till exempel solcellsstöd från länsstyrelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt