Annons:

De tar över restaurang i Vimmerby:

Haider Mullah Haji och Ghassan Mala Haji driver nu Subway i Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

De tar över restaurang i Vimmerby: "Måste jobba hårt"

I fem år har Simon Fransson drivit Subway i Vimmerby. Nu är verksamheten såld till Haider Mullah Haji, som kommer driva restaurangen tillsammans med sin kusin.
– En restaurang är som att ta hand om en bebis, säger Ghassan Mala Haji.

Annons:

Den 1 april skedde ägarbytet. Då tog Haider Mullah Haji över Subway i Vimmerby. Till sin hjälp har han kusinen Ghassan Mala Haji med betydligt längre erfarenhet av restaurangbranschen.

– Min kusin är ägare och jag jobbar här med honom. Kanske blir jag en partner i framtiden, säger Ghassan Mala Haji. 

Varför blev ni intresserade av Subway?

– Jag pratade med Simon och då berättade han att han hade Subway här. Jag visste inte det innan och då blev vi intresserade. Det fanns en tanke på att starta något helt eget först, men jag gillar franchise-konceptet. Det är tufft nu med corona, men jag har mycket erfarenhet. Jag bodde tidigare i Hudiksvall och drev ett burgarställe där som blev väldigt populärt. 

Hur är det att ta över en verksamhet mitt i pandemin?

– Det går bättre och bättre här. Det kan vi se nu sen vi tog över. 

Krävs mycket jobb

Båda säger att det kommer krävas mycket jobb i början. 

– Vi jobbar 12-13 timmar om dagen och så måste det vara i några månader. Vi är här hela tiden och har några anställda. Har man en restaurang, särskilt i Europa, så måste man jobba mycket själv. Vi ska försöka göra det bättre och bättre, säger han och fortsätter:

– Vi ska fixa till uteserveringen med blommor och sådär. En restaurang kräver att man hela tiden städar och tar hand om maten. Det är som att ta hand om en bebis. Det blir många timmar, men man måste satsa allt, jobba hårt och lägga ned sin tid.

Till sommaren räknar man med att det behövs fler anställda.

– Vi har några nu, men under sommaren går det upp mycket. Då måste vi ha fem, sex stycken. 

"Tiden räckte inte till"

Simon Fransson säger så här om varför man valde att sälja Subway:

– Vi har startat och drivit Subway i snart fem år och känner att det är dags att släppa det till nya ägare, då tid och fokus inte längre räcker till på grund av andra verksamheter som kräver detta. Vi fick även möjligheten att lämna över till dessa skickliga personer, som vi vet kommer att driva och utveckla restaurangen minst lika bra som vi har gjort.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt