Annons:

Trafikverkets projekt vid riksväg 23/34 drar ut på tiden. Foto: Micael Rundberg

STORA PROJEKTET PAUSAS – HÄR ÄR ORSAKEN

Den omdiskuterade byggnationen av nya busshållplatser längs med riksväg 23/34 i Storebro drar ut på tiden. Orsaken är en VA-ledning som Trafikverket missade i projekteringen.
– Det är inte lätt att förutse allting, säger projektledaren Johan Sundman.

Annons:

Busshållplatserna i Storebro ska bort från samhället och ut på riksvägen. Syftet är att minska restiden för busslinjen mellan Hultsfred och Västervik. Projektet var tänkt att kosta cirka tre miljoner – men nu blir det cirka tio procent dyrare och projektet drar ut på tiden.

Tanken var att det skulle vara klart före sommaren, men nu blir det istället en längre paus och arbetet drar igång igen efter semestern. Skälet är en VA-ledning som upptäcktes under arbetets gång.

– Vi håller på och projekterar om lite grann, det står stilla just nu. Vi har en VA-ledning som vi missat i projekteringen och kan inte utföra något arbete. Det är en miss i projekteringen och det är inte lätt att förutse allting. Ansvaret ligger på Trafikverket, säger myndighetens projektledare Johan Sundman.

"Inga jättepengar" 

Projektet blir alltså tio procent dyrare grovt räknat.

– Det är inga jättepengar, utan tio procent kanske. Vi kommer dra om ledningen. Vi har tittat på olika alternativ, men det är det enda möjliga för oss. När vi kopplar om blir det ett litet avbrott, men det kommer vi informera de berörda om. Det blir ett ytterst litet avbrott.

Trafikverket får inte utföra arbete på vägen under sommaren.

– Vi har vissa restriktioner under sommaren med tanke på trafiken på vägen. Jag insåg att om vi inte hinner färdigt före sommaren är det bättre att vi återupptar arbetet efter semestern. Vi beklagar att det blivit såhär, men det är sånt som händer.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt