Annons:

Då öppnar sommartorget – så påverkas trafiken

Fyra parkeringar kommer vara öppna under sommartorget. Foto: Vimmerby kommun

Då öppnar sommartorget – så påverkas trafiken

Årets sommar närmar sig och sommartorget i Vimmerby ska byggas och ta form. Nu står det klart hur trafiken påverkas.

Annons:

I samband med uppbyggandet av sommartorget stängs delar av Sevedegatan av för all trafik den 24 och 25 maj. 

"Då sommaren närmar sig och årets Sommartorg i Vimmerby ska byggas och ta formkommer del av Sevedegatan tillfälligt stängas av för all trafik. Avstängningen gäller mellan Norrtullsgatan och Kyrkogårdsgatan", skriver kommunen.

Sommartorget kommer vara öppet från 1 juni till 31 augusti. 

"Torget fylls med bland annat den omtyckta båten där barnen kan leka, de små röda lekstugorna, en liten polisbil avsedd för lek och flera bord med sittplatser. En toalettbod med handikapptoalett iordningställs och placeras ut på torget", skriver kommunen.

Efterhand kommer också uteserveringarna runt torget öppna. Torghandelsplatserna som normalt finns på torget utgår under årets sommartorg och torghandeln hänvisas istället till torgplatser på Kyrkogårdsgatan och området vid Norrtullsgatan/Rönnbärsgatan.

Trafiken påverkas

Stora Torget stängs av för trafik från den 24 maj. Sommartorget öppnar därefter den 1 juni och trafiken regleras som tidigare år av en grind mellan Norrtullsgatan och Stora Torget. 

Under sommartorget är Sevedegatan avstängd med grind för trafik mellan klockan 18-09 under vardagar, 15-09 lördagar och 00-24 söndagar och helgdagar. 

Parkeringarna på Stora Torget är avstängda under sommartorget förutom fyra stycken tillgängliga parkeringsplatser. Handikapparkeringarna är öppna som vanligt.

"Storgatan är öppen för trafik hela perioden, men farthinder finns för att öka säkerheten", skriver kommunen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt