Annons:

Så blir årets sommartorg – då är det dags i år

Nu är det klart hur utformningen av årets sommartorg blir. Foto: MostPhotos

Så blir årets sommartorg – då är det dags i år

Nu är det klart kring förutsättningarna inför årets sommartorg. Förändringarna är i princip inga jämfört med förra året och trafiken stängs av från den 28 maj.

Annons:

Våren börjar kännas lite. Det är inte heller jättelångt tills sommaren är här. Då är det förstås dags för sommartorg i Vimmerby igen. 

Planeringen för årets sommartorg har pågått ett tag och nu har kommunstyrelsen tagit beslut om upplägg, innehåll, öppettider och trafikledning. 

Förändringarna är i princip obefintliga. 

– Det blir exakt samma upplägg som tidigare år. Det har fungerat likadant i ett antal år nu, säger kommunstyrelsens ordförande Helen Nilsson (S).

Då öppnar det

Sommartorget kommer öppna sista lördagen i maj och vara öppet till 31 augusti. Både Västra och Östra Torggatan är avstängda. Sevedegatan är öppen för trafik under affärernas öppettider. Sevedegatan kommer att smalnas av för att hålla nere hastigheterna. 

Utbudet på sommartorget består av de tre fasta aktörerna Bakfickan, La Plaza och Stadshotellet. Förra sommaren användes inte den tomma torgytan närmast Storgatan. Det gör den inte i år heller. Precis som då förskjuts torghandeln till Kyrkogårdsgatan. 

Innehållet på lekmöjligheterna på torget blir också likt 2022. 

Sommartorget har i princip haft samma förutsättningar sedan 2017. En utredning kring torgets utformning pågår dock. 

"Samhällsbyggnadsavdelningen har fått i uppdrag av kommunstyrelsen att utreda hela torgets utformning. Detta är ett ärende som är stort och är inte färdigt ännu. Samhällsbyggnadsavdelningen anser att det inte är möjligt att genomföra denna utredning så den är klar innan sommartorget 2023 ska tas i bruk", står det i protokollet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt