Annons:

En bild från förra årets studentutspring. Foto: Simon Henriksson

BESKEDET: SÅ BLIR STUDENTFIRANDET I VIMMERBY

Nu är det klart. Årets studentfirande på Vimmerby gymnasium blir likt förra årets – med vissa skillnader.
– Jag känner att det blir bra, säger gymnasiechefen Anders Eriksson.

Annons:

Förra året tvingades Vimmerby gymnasium vidta drastiska åtgärder för studentutspringet på grund av pandemin. Förhoppningen då var förstås att Sverige och världen skulle se annorlunda ut ett år senare.

Men så mycket bättre har det inte blivit.

Därför blir det stora begränsningar i studentfirandet även i år. Tidigare i veckan berättade vi att en plan skulle komma i närtid och nu är planen klar för hur studentfirandet ska se ut.

– Det blir ett firande som påminner och liknar det vi hade förra året. Det fungerade rätt väl under förra året och vi har dragit mycket lärdomar och erfarenheter från förra året, säger gymnasiechefen Anders Eriksson. 

Känner du att det blir en bra lösning?

– Det tycker jag. Jag har inte själv pratat med studentkommittén, men de har haft många möten med rektorerna och jag hoppas att även studenterna blir nöjda. Jag tror att det kan bli ganska trevligt för dem. Många av de vi pratade med förra året, både studenter och anhöriga, tyckte att det blev trevligt och ett större fokus på just den klassen.

"Känner mig trygg"

En stor skillnad mot förra året är att studenten blir under en dag. 2020 var utspringen fördelade över flera olika dagar, men i år är alltså upplägget annorlunda. En klass kommer springa ut var 45:e minut ungefär. 

– Vi kan ha allt det på fredagen så länge vi håller tiderna och får iväg eleverna tillsammans. Vi tror att det kan bli en kortare samling med anhöriga och sedan slussa dem ut och in. Det är förstås viktigt att vi håller den sociala distanseringen. Jag känner mig trygg med den här lösningen.

Planen, enligt de nuvarande restriktionerna, är att varje student får ha två anhöriga närvarande.

– Om inte restriktionerna förändras åt något håll blir det så. Vi får inte samla fler än 100 personer, men det kan förändras om restriktionerna ändras. I nuläget är det två anhöriga per student som vi räknar med. 

Under torsdagen kommer det bli lunch, festligheter och stipendieutdelning.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt