Annons:

Leklandet i Vimmerby öppnar igen inom kort: ”Fantastiskt”

Kalles Lek & Lattjo i Vimmerby kommer öppna upp sitt lekland den 14 juni med begränsningar i antal besökare och öppettider. Foto: Ossian Mathiasson

Leklandet i Vimmerby öppnar igen inom kort: ”Fantastiskt”

Kalles Lek & Lattjo i Vimmerby har hållit stängt sedan den 11 november. Nu berättar ägaren Maria Carlsson att leklandet öppnar igen den 14 juni. 

– Helt underbart att äntligen känna att det känns rätt att öppna igen. Längtan efter att få höra lekande barn i en sådan lokal är stor, säger hon. 

Annons:

Kalles Lek & Lattjo i Vimmerby höll stängt när coronapandemin bröt ut våren 2020, öppnade igen vid midsommar och stängde på nytt i november till följd av de skärpta allmänna råden i Kalmar län. 

Veckans besked om att regeringen genomför lättnader i restriktionerna och förbereder en avveckling i fem steg möjliggör en öppning av leklandet i Vimmerby. Öppningsdatumet är satt till den 14 juni. 

– Fantastiskt. Vi har längtat så länge men det har varit i väntan på att smittspridningen ska gå ner. Det har verkligen dröjt längre än vad man kunde tro. Vi har inte känt att det har varit okej att ha öppet även om vi har fått det enligt tidigare restriktioner. Nu börjar smittspridningen gå ner. Även om det fortfarande är ganska skarpt läge så känns det ändå bättre med att smyga igång den 14 juni, säger Maria Carlsson.

"Vill börja i en mindre skala"

Kalles Lek & Lattjo kommer tillåta ett begränsat antal besökare och gå ner i öppettider till att börja med. 

– Vi vill börja i en mindre skala, kände av hur det känns och hur folk rör sig. Vi kommer gå ut med information om öppettider och antal besökare på lekplanen, säger han och fortsätter:

– Efter att vi har öppnat den 14 juni så är det bara under midsommarhelgen som vi har bestämt att vi ska ha stängt. Annars ska vi försöka ha öppet alla dagar även om vi har öppet färre timmar än vad vi har haft tidigare. 

Stängt i sju månader

Leklandet har inte haft öppet på sju månader och Maria Carlsson känner att det har varit nödvändigt. 

– Utan att överdriva är det ansträngt ekonomiskt när man inte har haft öppet överhuvudtaget sedan den 11 november. Under pandemin är det egentligen bara oktober som har varit okej. Man började känna att det här kommer bli bra, sedan small det till igen. Jag har känt att det har varit nödvändigt att hålla stängt under pandemin. Alla måste ta sitt ansvar och det här är vad vi kunde göra från vårt håll. När man bara ska träffa sina närmsta så är det helt orimligt att man ska ha öppet ett sådant ställe som inte är nödvändigt. 

Det är många som har väntat på att leklandet ska öppna, likaså personalen på Kalles Lek & Lattjo. 

– Nu som först känns det okej att smyga igång. Vi får se när det är fullt ös igen men jag tror att det kommer dröja väldigt länge. Det är ändå helt underbart att äntligen känna att det känns rätt att öppna igen. Längtan efter att få höra lekande barn i en sådan lokal är stor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt