Annons:

Vi tog ett snack med flera elever om skoltiden och framtiden. Foto: Stefan Härnström

STUDENTVIMMEL: Elevernas tankar om skoltiden och framtiden – del ett

I går tog mängder av elever studenten från Vimmerby gymnasium. Vi gav oss ut i vimlet och pratade om tiden på skolan, pandemins påverkan och ungdomarnas tankar om framtiden. Här är första axplocket av två. 

Annons:

Agnes Gunnarsson, Handels- och administrationsprogrammet: 

– Tiden på skolan har varit upp och ned, men vi har alltid löst de situationer som uppstått. Jag ska jobba framöver, först i äldreomsorgen i Mariannelund och sedan ska jag säsonga i fjällen. Det har jag haft planer  på länge och sedan får vi se vad som händer. Ikväll blir det mottagning och träffa vänner och släkt.

Lisa Olofsgård, Handels- och administrationsprogrammet: 

– Det har varit bra, vi har haft jättebra lärare och jag tycker att det har varit skönt med distansstudier och att det har fungerat bra. Nu ska jag jobba på ett LSS-boende. Ikväll ska jag supa och festa.

Aram Maslem, Vård- och omsorgsprogrammet: 

– Det känns så skönt att ta studenten i år. Det har varit jobbigt med distansen, men annars var det riktigt kul, det har varit helt bra. Jag har trivts på skolan. Nu ska jag jobba som undersköterska på Västerviks sjukhus, men jag siktar på att bli pilotmilitär.

Johan Larsson, Industriprogrammet: 

– Jag ska söka jobb inom industrin. Jag tycker att tiden på gymnasiet varit bra och ikväll blir det fest.

Manar Afram, Vård- och omsorgsprogrammet: 

– Det har varit jättebra på skolan. Mitt mål är att bli sjuksköterska, jag måste komplettera engelskan men sedan ska jag plugga vidare. Lärarna och rektorerna har varit bra och jag har fått bra betyg. Alla som vill bli sjuksköterska borde plugga här. Vi har ett nytt metodrum och det finns alla möjligheter. I sommar har jag jobb på kommunen inom hemtjänsten. Ikväll ska vi fira med anhöriga och ha en liten fest, det blir bra, något är bättre än inget.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt