Annons:

Fler elever hamnade i fokus, anser BUN:s ordförande Peter Karlsson (C). Foto: Stefan Härnström

Efter årets student – "Fler elever hamnade i fokus"

För andra året i rad blev det en annorlunda student i Vimmerby. Utvärderingen visar dock att det var uppskattat.
– Det blev lite mer festligt i år, säger BUN:s ordförande Peter Karlsson (C).

Annons:

Pandemin sätter käppar i hjulen för det mesta i samhället. Förra året blev det en mycket förändrad student för det årets avgångselever. I år också – men då hade de erfarenheter från förra årets student. 

– Det har upplevts väldigt positivt. Det blev lite mer festligt i år och det var väldigt bra bevakning från lokal media. Dessutom kunde man ha tre anhöriga per elev, vilket gjorde att exempelvis ens partner eller syskon kunde vara med. Det var positivt och vi fick till oss att eleverna var positiva utefter förutsättningarna, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Peter Karlsson (C). 

Frågan från 2020 års student repriseras också. Blir det en normal student 2022?

– Det får vi verkligen hoppas. Orosmolnet nu är ju den här deltavarianten. Många kommer dock vara vaccinerade, men jag hoppas att vi kan återgå till en helt normal student. Men om det blir precis som förut är inte helt säkert. 

Peter Karlsson tror att det finns många delar från årets student att ta med sig.

– Vissa grejer var väldigt positiva och dessa ska vi diskutera med nästa års studentkommitté. Flera utspring innebär att fler elever hamnar i fokus och det är jättepositivt. Det blir ju ofta trångt på planen och det här är något vi ska diskutera med nästa års treor.

Det är inte säkert att det blir precis som förr?

– Inte helt säkert. Vi för alltid en dialog med studentkommittén och eleverna ska förstås få vara med och påverka. Det är deras stora dag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt