Annons:

Inställda föreställningar satte fart på covid-rykte - vd:n förklarar

Jocke Johansson är vd för Astrid Lindgrens Värld. Foto: Simon Henriksson

Inställda föreställningar satte fart på covid-rykte - vd:n förklarar

Flera föreställningar tvingades ställas in på ALV på torsdagen, och direkt gick ryktet om ett covid-utbrott bland personalen. Vd Jocke Johansson berättar om anledningen till de inställda teaterföreställningarna.

Annons:

På torsdagen nåddes de 1 700 besökarna, som hade köpt biljett till Astrid Lindgrens Värld, av beskedet att flera föreställningar med Karlsson på taket var inställda på förmiddagen. Detsamma gällde en föreställning vardera med Pippi, Emil och Ronja på eftermiddagen.

Dock saknades det inte underhållning då ALV aldrig tidigare har kört så många teaterföreställningar som man gör nu.

Men det dröjde inte länge innan frågorna började komma till oss; är det ett covid-utbrott på Astrid Lindgrens Värld?

Företagets vd Jocke Johansson kan dock lämna lugnande besked.

"Inget covid-utbrott"

– Nej, vi har inget covid-utbrott. Däremot får vi inte göra på annat sätt än någon annan arbetsplats – om du uppvisar förkylningssymptom så måste du stanna hemma, även om du har testat negativt, vilket är fallet här.

– Tidigare kunde man ha lite snuva, men ändå köra på. Så funkar det inte längre. Är man förkyld så stannar man hemma, och sedan testar. Punkt slut. Och det är klart att det påverkar oss rejält. Det är ju inte helt lätt att ersätta en skådespelare med kort varsel, säger Jocke Johansson.

Enligt ALV:s vd har företaget köpt in ”mängder med covid-tester”, och man ombesörjer provtagningen på plats på företaget. Man ska också ha en nära kontakt md smittskyddet vid Region Kalmar län.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt