Annons:

  • Invigning av Vimmerbys första concept store:

    Per-Åke Bergh framför Woodworks By Bergs concept store I Vimmerby. Foto: Simon Henriksson

  • Invigning av Vimmerbys första concept store:

    Per-Åke Bergh är vd för Woodworks by Bergs.

Invigning av Vimmerbys första concept store: "Vill göra det lokalt"

På lördagen invigde Woodworks by Bergs sin concept store i Vimmerby. Här kommer de intresserade kunna prova produkterna.
– Det är kul att vi kan göra det här lokalt, säger vd:n Per-Åke Bergh.

Annons:

Det var i december 2020 som Bergs Timbers dotterbolag Woodworks by Bergs förvärvade Radical Woods. I och med det skapade Woodworks en ny målgrupp och nu har företaget öppnat ett concept store på Lundgatan i Vimmerby. 

– Vi tror mycket på det här. Vår strategi med utemöbler, attefallshus, småhus, fönster, dörrar och utemöbler, är att sälja så digitalt vi bara kan. Men vi tror att för att ta det sista beslutet vill man provsitta stolen eller gå in i huset. Vi tror på den kombinationen och att kunna göra det lokalt här i Vimmerby är roligt, säger vd:n Per-Åke Bergh.

Under en period har man haft en pop up-butik i Göteborg och där kommer man stanna ytterligare en tid.

– Vi har förlängt och är kvar där till mitten av juli. Det är en bra lokal i centrala Göteborg, så då kände vi att det var lika bra att fortsätta där. Det gick trögt första två, tre veckorna men nu går det bra. Vi har bokade besök, spontana besök och företagsbesök. Det kan delvis bero på att samhället har öppnat upp en aning, men det tar också lite tid att nå ut med målmärken. 

"Tror det underlättar"

Det finns tankar på fler orter i framtiden och kanske till och med en internationell satsning. 

– Vi kommer säkert testa Stockholm till hösten också. Det är för att lära oss vad som fungerar, vad som inte fungerar och vad man tycker är bra. 

Är det enklare här där ni redan är etablerade?

– Jag tror det underlättar. Många känner igen Bergs, ser kopplingen och associationen med Bergs är stark. I Göteborg exempelvis behöver vi bygga ett nytt varumärke. Det är skönt att tillhöra Bergs, då vi får mycket hjälp av moderbolaget och systerbolagen med den här satsningen. 

"Jätteroligt"

Redan på fredagen var det lite tjuvöppning för inbjudna gäster, entreprenörer som hjälpt till, andra partners och personer från kommunen.

– Det var 50-60 inbjudna gäster, men i dag kör vi öppningen för den breda allmänheten. Det är jätteroligt att få visa upp våra produkter på riktigt och inte bara på sociala medier. 

I samband med lördagens invigning bjöd man på dricka och hade tagit dit "Churroskungen" från Linköping. 

– Vi gör det här för att visa upp våra produkter och för att man ska få provsitta möblerna. Vi kommer jobba mycket med den digitala upplevelsen, men vi tror som sagt starkt på kombinationen. 

"Blir intressant att se"

Totalt nio personer jobbar på Woodworks by Bergs och tre kommer sitta på ett öppet kontorslandskap i Vimmerby. 

– Det är jag som sitter här, Stefan (Stridell) som är ansvarig för lagret och Maria (Berggren) som är ansvarig för backoffice. Jag tror inte det kommer bli kommers som i en vanlig butik, men förmodligen finns ett behov för de som sett våra produkter och vill prata om något väldigt konkret. Det ska vara enkelt och tydligt vad vi gör och vill göra. Hittills har vi fått jättebra respons. Det ska bli intressant att se hur det ser ut om ett år. 

Kan det bli fler anställda på sikt?

– Allt beror på utvecklingen. Nu skalar vi upp produktionen och gör en satsning på en webshop. Det är fantastiskt kul och allt beror på utvecklingen. Vi har möbellagret här och behöver vi sälja mer möbler, så blir det ju här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt