Annons:

Satsar på showroom och logistikhub Vimmerby – kan ge nya jobb

Snart öppnar Timber Windows ett showroom och en logistikhub i Vimmerby.

Satsar på showroom och logistikhub Vimmerby – kan ge nya jobb

Sommaren 2021 invigdes Woodworks by Bergs nya concept store på Lundgatan i Vimmerby. Nu byter man inriktning och bygger till en logistikhub.
– Det känns jättekul, säger vd:n Per-Åke Bergh.

Annons:

Det är Timber Windows, ett bolag koncernen förvärvat tidigare, som öppnar sitt tredje shoowrom i Sverige. Det kommer att ske i lokalerna på Lundgatan i Vimmerby, där Woodworks concept store tidigare funnits. Huvudägare i koncernen är Bergs Timber med gedigna anor från Mörlunda. 

Utöver ett showroom blir det även en logistikhub och kontor.

– Vi har en uttalad strategi inom hela koncernen att växa inom segmentet fönster och dörrar. Timber Windows är ett varumärke från vårt systerbolag i England och man har byggt upp ett koncept som är framgångsrikt. Vi har tagit in det i Sverige och nu är det läge att tydliggöra det även här i Vimmerby. I kombination med ett showroom bygger vi om lokalen för att passa bolagets affärsmodell när det kommer till logistik och ett kontor för kundservice, säger Per-Åke Bergh, som är vd.

Kan ge nya jobb

Det är redan omskyltat nere vid lokalerna och Per-Åke Bergh ser fram emot förändringen.

– Det känns jättekul. Vi har två sådana här showrooms igång och det har varit bra intresse och respons på de här platserna. Vi håller på att göra om där nere nu och räknar med att vara helt färdiga i mars för nyöppning.

Woodworks by Bergs är ett varumärke som fortsatt finns kvar för Attefalls- och fritidshus.

– Vi känner att vi har bra täckning på att visa våra hus, bland annat på Nybygget Husexpo i Arlanda. Vi har även nu många kundreferenser där vi kan visa våra hus i fina miljöer, bland annat ett antal projekt i Västervik om man tittar på närområdet. 

Kan det innebära några nya jobb?

– Inte just i dag, men på sikt kan det handla om en till två tjänster. Det räknar vi med under våren.

Samtidigt har Bergs fattat beslut om att inte längre marknadsföra varumärket Radical Wood (utemöbler) för att istället fokusera mer på varumärken Woodworks (småhus) och Timber Windows (fönster och dörrar). 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt