Annons:

Näs kostnad för nya chefen: 5 400 om dagen

Nils Magnus Angantyr, tillförordnad VD och marknadschef på Astrid Lindgrens Näs AB, kostar det kommunala bolaget 5 400 kronor om dagen. Foto: Astrid Lindgrens Näs

Näs kostnad för nya chefen: 5 400 om dagen

Sedan den 18 maj har Nils-Magnus Angantyr anlitats av det kommunala bolaget Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs AB. Näs kostnad för rekryteringen är 5 400 kronor om dagen. – Hade jag inte tyckt att det var en bra lön hade jag inte suttit här, säger den tillförordnade VD:n och tillförordnade marknadschefen Nils-Magnus Angantyr.

Annons:

I våras lämnade både marknadschefen Cilla Nergårdh och verkställande direktören Kjell Åke Hansson sina tjänster på Astrid Lindgrens Näs. Istället för att ersätta de båda posterna på lång sikt hittade styrelsen för Astrid Lindgrens Näs en tillfällig lösning – och Nils-Magnus Angantyr rekryterades både som tillförordnad marknadschef och tillförordnad verkställande direktör.

Rekryteringen av Angantyr kostar Astrid Lindgrens Näs 5 400 kronor – varje arbetsdag.

– Det är ungefär den lönen som jag hade på Astrid Lindgrens Värld. Jag tycker att det är en bra lön. Annars hade jag inte suttit här klockan sju på kvällen, säger Nils-Magnus Angantyr.

”Kör tolv timmar per dag”

I summan ingår sociala avgifter. Det innebär att Nils Magnus-Angantyrs bruttolön hamnar på 4 109 kronor om dagen. Angantyr har en anställning på 80 procent och ingen rätt till varken semester eller semesterersättning. Hans uppgifter och ansvar ska klaras av på fyra dagar i veckan. Tre av dem ska vara förlagda i Vimmerby.

– Jag har en dagsersättning och ska göra en normal arbetsdag. Jag har en dum ovana att jobba mycket. Räknar jag mina timmar så är jag uppe i minst 40 timmar efter fyra dagar. Varje dag jag är i Vimmerby kör jag tolv timmar per dag. Det blir 36 timmar på tre dagar. Om jag inte klarar mitt uppdrag på fyra dagar skulle jag få övertidsersättning, men det har inte hänt än så länge.

”En positiv affär för Näs”

En månad består i regel av 21-22 arbetsdagar. Räknar man med 22 dagar så är Angantyr i tjänst i 18 dagar per månad. Kostnaden för Näs landar då på 97 200 kronor per månad – och Angantyrs bruttolön på 73 961 kronor.

– Jag uppbär två tjänster och har gjort en jämförelse med den tidigare organisationen. Lägger man ihop kostnaderna för Kjell Åke Hanssons och Cilla Nergårdhs tjänster så låg de på strax under 150 000 när Cilla jobbade heltid och runt 120 000 kronor när Cilla jobbade halvtid. På så sätt är jag en positiv affär för Näs.  

Nya organisationen först

Avtalet löper fram tills att tjänsterna tillsätts permanent. Men det kommer inte att ske förrän den nya organisationen är klar.

– Vi jobbar på den andra fronten först. Vi vet i princip vilken typ av VD vi vill ha, men vi måste veta vilken organisationsform vi får till innan vi tillsätter tjänsten. Vi kommer rekrytera marknadschefen efter att vi rekryterat en VD. Jag tror att den nya VD:n vill forma sitt eget lag.

När tror du att ni hittat en ny organisationsform?

– Jag förutsätter att vi gjort det någon gång i början av nästa år och jag vet att kommunen har inlett samtal med en del intressenter.  

Dagens Vimmerby kommer att publicera en intervju Kristina Alsér, styrelseordförande i Astrid Lindgrens Näs AB, så fort som möjligt. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt