Annons:

Hade tagit bussen om han visste att han var påverkad – tonåring döms

En tonåring döms nu för både rattfylleri och ringa narkotikabrott. Foto: MostPhotos

Hade tagit bussen om han visste att han var påverkad – tonåring döms

En tonåring döms för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Själv menar han att han tagit bussen istället för mopeden om han vetat att han var påverkad. 

Annons:

Det var den 5 februari i år som polisen stoppade mannen i utkanten av Vimmerby stad. Han var försenad dit han skulle och blev stoppad av polisen när han kom på moped. 

Enligt tonåringen själv tyckte polisen att han sluddrade och tog honom därför med sig för blod- och urinprov. Proverna var positiva, men hur det kommer sig vet inte tonåringen.

Han hade inte rökt cannabis på en till ett par veckor. Han brukade endast känna sig påverkad i några timmar innan det avtar och nu hade han inte haft cannabis på ett tag. 

Om han hade vetat om att det fanns narkotika i kroppen hade han inte kört mopeden utan tagit bussen istället.

Ser det som efterhandskonstruktion

Tingsrätten anser att tonåringens historia om när han senast rökte cannabis framstår som en efterhandskonstruktion. Tingsrättens bedömning är att han i vart fall varit likgiltig inför risken att han hade narkotika i blodet. 

Han döms nu därför för både rattfylleri och ringa narkotikabrott. Med hänsyn till tonåringens ålder bestäms påföljden till dagsböter på sammanlagt 1 500 kronor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt