Annons:

POLISMAN NÄRA BLI PÅKÖRD – UNG VIMMERBYBO DÖMS

En polis fick hoppa åt sidan för att inte bli påkörd. Nu döms en ung Vimmerbybo. Foto: MostPhotos

POLISMAN NÄRA BLI PÅKÖRD – UNG VIMMERBYBO DÖMS

En ung Vimmerbybo döms nu för vårdslöshet i trafik i höstas. En polisman var nära att bli påkörd och fick kasta sig åt sidan. 

Annons:

Det var sent en fredag kväll i september när händelsen inträffade. Polispatrullen stod på en plats när två mopeder kom körandes. En av polismännen gick ut i vägen för att försöka få stopp på mopeden som körde utan lyse.

Det hela kunde ha fått katastrofala följder. 

– Man är då nära att köra på den här polismannen som fick kasta sig åt sidan för att inte bli påkörd, berättade Anders Hultman vid polisen.

Nu har händelsen gått hela vägen till en dom. En tonårspojke från Vimmerby körde moped utan lyse samt med förtejpad registreringsskylt. Enligt honom såg han inte att det var en polisman som kom ut i vägbanan framför honom. 

Enligt tonåringen ökade han inte farten förbi polisen och han uppfattade sedan inte att polisbilen som följde efter gjorde stopptecken. 

Fått stöd av kollegan

Polismannen har berättat att det var upplyst på platsen och att han gjorde stopptecken mot förarna. Det fanns god möjlighet att stanna enligt polisen men i stället fick han intrycket av att de gasade på. Han fick hoppa undan för att inte bli påkörd. 

Kollegan har gett stöd för polismannens berättelse. 

Åklagaren åtalade tonåringen för grov vårdslöshet i trafik. 

"NN har varit grovt oaktsam och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv eller hälsa", skrev åklagaren i stämningsansökan.

Tingsrätten har inte funnit några skäl att ifrågasätta polisernas uppgifter. Vimmerbyynglingen döms nu för vårdslöshet i trafik, då det enligt rätten inte rör sig om grovt brott. Tonåringen, som sedan tidigare är ostraffad, döms till ungdomstjänst i 20 timmar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt