Annons:

Körde full under Semesterracet – vittne följde efter

Det var i samband med Semesterracet som mannen körde full. Foto: Arkivbild

Körde full under Semesterracet – vittne följde efter

En man i 25-årsåldern körde full under Semesterracet i Vimmerby för snart två år sedan. Nu döms han för både grov olovlig körning och rattfylleri, men han får inget extra straff. 

Annons:

Det var den 12 juli sommaren 2022, mitt under pågående Semesterrace, som två personer följde efter en bil som mannen framförde. Mannen har dock själv uppgett att han var i bilen, men att det var en helt annan person som körde.

Denne person känner han bara till vid smeknamn. Ett vittne, som också var i bilen, har berättat vad personen heter i efterhand, men sagt att han ljög för polisen eftersom han inte tycker om dem. 

Varför vittnena, som följde efter bilen, skulle påstått att den åtalade körde bilen förklarar han med att han var stökig och att det inte uppskattades. 

Tingsrätten lägger vittnenas berättelse som grund vad gäller skuldfrågan. Att hans vän försökt hjälpa honom bortser man helt från.

0,34 promille

Mannens promillehalt uppgick till 0,34 promille vid tillfället och därför dömer rätten honom för både grov olovlig körning och rattfylleri. 

Mannen, som är från Östergötland, är dömd för en mängd brott tidigare och dömdes i mars 2024 till fängelse i två månader för grov olovlig körning och stöld. Tingsrätten anser att just denna brottslighet, med hänsyn till påföljden för den tidigare brottsligheten, kan lämnas utan nämnvärd betydelse. Därför beslutar rätten att den tidigare utdömda påföljden ska gälla även för detta. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt