Annons:

Stjärnorna lyckönskade Filmbyn Småland

Astrid Lindgrens dotter Karin Nyman är glad för satsningen på Filmbyn Småland. Foto: Jakob Karlsson

Stjärnorna lyckönskade Filmbyn Småland

I fredags invigdes Filmbyn Småland i Mariannelund. Många celebriteter lyckönskade satsningen. Här kan du läsa vad några av dem hälsade till satsningen.

Annons:

Karin Nyman, dotter till Astrid Lindgren:

– Filmatiseringarna av böckerna har betytt så mycket för hela Astrids författarskap. Hon tog filmningarna på djupaste allvar och samarbetade med regissörerna och skrev manus. Man kan säga att hon är Sveriges mest framgångsrika filmskapare och därför är jag så glad för att det nu finns en plats för hennes filmvärld. Lycka till allihopa!

Georg Riedel, tonsättare till många Astrid Lindgren-sånger:

– Jag träffade Astrid när vi skulle spela in Pippi Långstrump. Jag såg hur fantastiskt hon umgicks med barnskådespelarna. Jag hade aldrig hållit på med barnkultur och tyckte att det var helt onödigt. Jag stod med tunga instrument och var jazzmusiker bakom solglasögon för att låtsas att publiken inte fanns. När jag såg Astrid såg jag hur viktigt det var med barnkultur och jag kunde bidra med musiken. Jag har ansträngt mig och tagit det på allvar och skrivit så bra melodier jag kan.

Björn Ulvaeus, legend:

– När jag var en ung idol ringde en journalist från en stor veckotidning och berättade om en serie där unga svenska artister fick träffa en person som de beundrade. Jag valde naturligtvis Astrid Lindgren och vi åt lunch i Stockholm. Det var väldigt stort för mig. Jag har beundrat henne enormt genom hela livet. Jag tycker att det är jättekul att få lyckönska er till det här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt