Annons:

Finstämt med Sonja Aldén i Vimmerby kyrka

Lördagens välgörenhetskonsert med Sonja Aldén i Vimmerby kyrka blev liksom tidigare uppträdanden välbesökt. Tillsammans med Astrid Lindgren Rotaryklubb samlade Vimmerby församling igen in pengar till solceller för Mchukwisjukhuset i Tanzania och till de krigsdrabbade i Ukraina.

Annons:

Rotarypresidenten Anders Brunegård berättade innan konserten om de två insamlingarna och det hölls även en kortare andakt. När det var dags för Sonja och pianisten Carina E Nilsson att inleda konserten berättade hon att Rotary låg henne varmt om hjärtat då hennes pappa är före detta president i uppväxtorten Huddinge.

Personliga reflektioner

För det flesta är Sonja Aldén mest förknippad med sin sång ”För att du finns” som kommit att spelas på både bröllop och begravningar. Naturligtvis fick publiken höra både den och flera av hennes egna låtar som ”Paus”, ”Meningen med livet” och covers som Janne Krantz och Åsa Jinders ”Av längtan till dig” och bröderna Gärdestads ”För kärlekens skull”. Sångerna bäddades in i Sonjas personliga reflektioner kring barn och familj, tacksamhet och att välja godhet.

Stefan Härnström

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt