Annons:

Litteraturfestivalen firar fem år och utökar med tvådagarskonferens 2024

Nästa år firar litteraturfestivalen Vimmerby berättar fem år. Då genomförs dessutom konferensen "Morgondagens Pippi" på Astrid Lindgrens Värld. Foto: Ossian Mathiasson

Litteraturfestivalen firar fem år och utökar med tvådagarskonferens 2024

Litteraturfestivalen Vimmerby berättar firar fem år 2024. Då genomförs även en tvådagarskonferens som går under namnet ”Morgondagens Pippi” på Astrid Lindgrens Värld. 

Annons:

Årets upplaga av Vimmerby berättar lockade många besökare. Programmet innehöll aktiviteter för barn och vuxna och fylldes med litteratur och samtal. 

Nu är Litteraturnod Vimmerby i full gång med planeringen för nästa års litteraturfestival. Vimmerby berättar äger rum lördagen den 12 oktober.

”Medverkande och tema meddelas längre fram”, skriver Litteraturnod Vimmerby på sin hemsida. 

Nytt forum under nästa år

Det är inte det enda som händer i anslutning till litteraturfestivalen. Litteraturnod Vimmerby bjuder i ett samarbete med litteratutvecklare och filmutvecklare inom Regionsamverkan Sydsverige in kreatörer med fokus på berättelser för barn och unga inom medier till en tvådagarskonferens på Astrid Lindgrens Värld 10 och 11 oktober. 

”Inspiration, nätverkande och ny kunskap för såväl pedagoger, bibliotekarier och kulturarbetare”, skriver Litteraturnod Vimmerby. 

Konferensen har titeln ”Morgondagens Pippi”. 

”Publiceringen av Pippi Långstrump markerar ett startskott för en förändrad syn på såväl barnet som barnlitteraturen, och både boken och karaktären Pippi Långstrump har påverkat såväl det svenska språket som samhället sedan dess. Men var finns de berättelser som kan göra något liknande idag? Hur skapas de och hur förmedlas de? I dag rör sig berättandet i en mångfald av medier, från spel och poddar till filmer och böcker”. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt