Annons:

Hög tid att söka årets regionala författarstipendium

Sofia Hedman blev förra året den allra första mottagaren av det regionförfattarstipendiet. Nu är det hög tid att söka årets. Foto: Ulf Hedman/Pressbild

Hög tid att söka årets regionala författarstipendium

För andra året delar Litteraturnod Vimmerby ut sitt stipendium på 50 000 kronor till en författare i Kalmar län. Nu är det hög tid att skicka in sin ansökan för årets stipendium, då sista ansökningsdag inte är många dagar bort.

Annons:

För att fortsätta arbetet med att stimulera och utveckla författarskap, stärka och gynna litteratur som konstform och skapa bättre förutsättningar för litterära upphovspersoner i Kalmar län instiftade Litteraturnod Vimmerby förra året ett författarstipendium.

Man måste vara skriven i Kalmar län för att kunna ta del av stipendiet som är på 50 000 kronor, och nu börjar det brinna i knutarna om du vill vara med och göra anspråk på årets stipendium. Sista dag för ansökan är 15 januari.

Arvet efter Astrid Lindgren

Du som författare söker med ett aktuellt projekt och tillsättningen görs med hjälp av en jury. Mottagaren inbjuds under stipendieperioden att delta i ett par nationella eller regionala litterära arrangemang.

Alla genrer beaktas, men man välkomnar särskilt barn- och ungdomsförfattare att söka eftersom det är ett prioriterat område för Litteraturnod Vimmerby utifrån sitt uppdrag att vara med och förvalta det kulturella arvet efter Astrid Lindgren.

Mottagare av stipendiet premiäråret blev barnboksförfattaren Sofia Hedman från Kalmar.

Mer information om stipendiet och hur man går till väga för att söka finns på Litteraturnod Vimmerbys hemsida.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt