Annons:

Karin om utmärkelsen: ”Känns alltid fint”

Näs konstnärliga ledare Karin Eliasson är glad för sitt pris. Foto: Jakob Karlsson

Karin om utmärkelsen: ”Känns alltid fint”

I helgen fick Karin Eliasson motta Gröna Pennpriset på en branschmässa i Stockholm. Utmärkelsen fick hon bland annat för sin bok om trädgårdarna på Näs.
– Det ger extra bensin att fortsätta jobba på, säger hon.

Annons:

Karin Eliasson har varit konstnärlig ledare för Trädgårdarna på Astrid Lindgrens Näs sedan dag ett. I fjol släppte hon en bok om hur arbetet med trädgårdarna vuxit fram – och i helgen prisades hon av Gröna Pennklubben.

Gröna Pennpriset delas ut till en person ”som främjat trädgårdskulturen och bidragit med inspiration och nytänkande inom trädgårdskonsten”.

– Det är inget pris som delas ut för en specifik sak, men det har naturligtvis förankring i boken jag gjort om Näs. Jag har gjort åtskilliga publikationer, skrivit krönikor och böcker under lång tid och den bakgrunden betyder också något.

”Ger lite extra energi”

Gröna Pennklubben är en intresseförening för skribenter och fotografer som arbetar med trädgård.

– Det känns alltid fint när man får pris och lite respons för det man gör. Det är väldigt viktigt och något som jag tror att varje yrkesarbetare behöver. Lika mycket som man får bekräftelse från våra besökare ger priset också en typ av bekräftelse. Det ger extra bensin att fortsätta jobba på.

Vad betyder det för framtiden?

– Jag vet inte. Jag tror inte att man gör så stor sak av det, men det betyder mycket för mig och ger lite extra energi. När man jobbar med att skapa och skriva är det alltid viktigt att det finns en mottagare och att det betyder något för någon.

”Ser fram emot att jobba med Näs”

Någon ny bok är ännu inte planerad.

– Nu ser jag fram emot att bara jobba på Näs och att möta ännu en säsong. Trädgårdarna på Näs känns fortfarande kul och meningsfullt och jag ser fram emot nya projekt i det arbetet. Jag har inga nya skrivprojekt, utan jag bidar min tid.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt