Annons:

Anders Lagerman, Inga-Lill Danielsson, Kerstin Lindgren Christe, Karin Andersson och Anna Johansson är fem av utställarna på Warmbadhuset i utställningen "Jul för alla sinnen". Foto: Ossian Mathiasson

Ny utställning på Warmbadhuset: ”Ljuv salong för alla sinnen”

Warmbadhuset i Vimmerby har fyllts med många lokala utställare som visar prov på sin kreativitet. I lördags öppnade julsalongen som går under namnet ”Jul för alla sinnen”.
– Vi är angelägna om att visa vad man kan göra i olika material, säger Kerstin Lindgren Christe från Vimmerby konstförening.

Annons:

Elva lokala konsthantverkare har skapat jul för alla sinnen på Warmbadhuset i Vimmerby och årets sista utställning har fokus på det lokala. 

Det är bland annat fem personer från Vimmerby konstförenings styrelse som är med och ställer ut. 

– De övriga har vi bett att ställa ut. Jag tycker att utställningen är fantastisk och har fått en bra sammansmältning av olika tekniker och produkter. Just den här gången ville vi verkligen ha utställare som kommer från trakten så de kommer från Vimmerby kommun, Kinda kommun, Hultsfreds kommun och Västerviks kommun, säger Kerstin Lindgren Christe. 

"Ljuv salong"

Utställningen, som öppnade i lördags och pågår fram till den 9 december, har en stor variation av konsthantverk i alla dess slag.

– Det är en ljuv salong för alla sinnen. Fantasin sprutar, det är väldigt kreativt och inspirerande och spännande att man kan använda naturmaterial på så många olika sätt, säger Kerstin Lindgren Christe. 

Fakta

Här är de elva utställarna:

Monika Andersson, Horn (keramik), Gunilla Dahl, Virserum (textila smycken), Lena Karin Grip, Rimforsa (textil design), Anders Lagerman, Totebo (läderhantverk), Kerstin Lindgren Christe, Södra Vi (nåltovade bilder), Anna Johansson, Gullringen (tovat hantverk), Marianne Wenström, Vimmerby (stickat och sytt), Inga-Lill Danielsson, Vimmerby (tovade tvålar och julkulor), Karin Andersson, Södra Vi (träänglar och julkransar), Anneli Karlsson, Vimmerby (pappersblommor) och Vivi Möller, Vimmerby (julkrubba).

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt