Annons:

Winglycke skapar spänning i Vimmerby – släpper bok i sommar

Michaela Winglycke med sin bok "Jag tvivlar på ditt ord" som släpps till midsommar. Foto: Jakob Karlsson

Winglycke skapar spänning i Vimmerby – släpper bok i sommar

Michaela Winglycke gör debut som författare i sommar. Boken ”Jag tvivlar på ditt ord” kretsar mycket kring Vimmerby – den stad hon själv kallar hem.
– För mig var det självklart att skriva om Vimmerby, jag tycker att en mordgåta passar perfekt här, säger hon.

Annons:

Michaela Winglycke är född i Mariannelund, men ser Vimmerby som ”hemma”. Familjen flyttade till Vimmerby efter hennes student och även om hon bott på olika platser har hon fortsatt att spendera mycket tid i staden. 

– Jag jobbade på ALV på somrarna och kände att jag blev Vimmerbybo efter det. Jag har min familj kvar i den här trakten och Vimmerby är hemma för mig.

I dag pluggar Winglycke till jurist i Stockholm – och snart släpper hon sin första bok.

– Jag har skrivit parallellt med studierna och haft det som en dröm. Jag har hållit på med boken i fem år, ibland har jag arbetat med dem, ibland haft den på hyllan. För ett-två år sedan tänkte jag att jag skulle köra. Man blir äldre och känner att man måste våga lite. Jag tror att jag blivit lite modigare.

"Borde gå att göra i Vimmerby"

”Jag tvivlar på ditt ord” är en deckare med Vimmerby som centrum.

– Det handlar om en polis som heter William. Han är uppväxt i Vimmerby, men har varit ifrån staden ett tag. Nu är han 33 år och flyttar tillbaka till hemstaden. Samtidigt är en kvinna på semester här och hon hittas mördad. Boken handlar om William och hans familj och så vävs det samman med mordhistorien.

Camilla Läckberg, Mari Jungstedt och Vivica Sten är tydliga inspirationskällor.

– Jag har alltid läst väldigt mycket deckare och haft det som favorit, särskilt mysdeckargenren där man varvar vardagsliv och mysiga situationer med mordgåtan. De utspelar sig ofta på mindre platser och det var främst det som gjorde att jag kände att det borde gå att göra i Vimmerby, säger Winglycke och fortsätter:

– Platsen har inspirerat mig mycket. För mig var det självklart att skriva om Vimmerby eftersom det känns som hemma. Sedan är det en liten stad, som många har en koppling till och det passar med miljöerna. Kullerstenar och små gränder passar den här typen av böcker.

 Börjat med uppföljaren

Winglycke har lagt upp skrivandet på ett annat sätt än det gängse.

– Jag har absolut inte gjort som jag läst att de flesta gör, jag bara skrev och skrev och skrev. Det blev alldeles för långt först, men för mig var det roligare att göra såhär. Jag själv visste inte heller hur det skulle bli.

”Jag tvivlar på ditt ord” släpps till midsommar och då planeras ett boksläpp i Vimmerby. Boken kommer att finnas till försäljning hos bokhandlare på internet och de fysiska bokhandlare som väljer att ta in den.

– Min dröm är att få skriva fler böcker och jag håller på med en uppföljare. Det finns många författare i den här genren som lyckats, men samtidigt är konkurrensen hård. Jag är nöjd om Vimmerbyborna läser och om de tycker att det är kul. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt