Annons:

Kidnappningsdrama i fyra dygn – nu är första delen i Michaelas nya deckarserie släppt

Michaela Winglyckes nya deckarserie utspelar sig på Öland och första boken "De skyldiga" släpptes i dag. Bilden är ett montage. Foto: Mostphotos/Lisa Öberg

Kidnappningsdrama i fyra dygn – nu är första delen i Michaelas nya deckarserie släppt

Vimmerbybördiga deckarförfattaren Michaela Winglycke har släppt första delen i sin deckarserie ”Morden på Öland” i dag. 
– Det är min första inbundna bok så det är klart att det känns jättestort, säger Michaela Winglycke. 

Annons:

Författaren Michaela Winglycke, uppvuxen i både Mariannelund och Vimmerby, lanserade sin första deckare om Vimmerby för fem år sedan. Den femte delen i bokserien ”Vimmerbymorden” heter ”En familj i spillror” och släpps i alla format – ljudbok, e-bok och pocket – den 12 september. 

Parallellt med denna bok har Winglycke skrivit på en helt ny serie som går under namnet ”Morden på Öland”. Den första delen ”De skyldiga” släpptes i dag. 

– Extra roligt är att det är min första inbundna bok, det känns stort och som en milstolpe. De tidigare utgåvorna om Vimmerbymorden har varit pocketböcker, säger Michaela Winglycke. 

"De skyldiga ska straffas"

Den nysläppta boken ”De skyldiga” beskrivs som ett intensivt kidnappningsdrama som utspelar sig under fyra sommardygn

– Det börjar ganska direkt i första kapitlet med att min huvudperson, en polis som heter Claudia, bevittnar en kidnappning. Det är en kvinna som dras in i en skåpbil och sedan dröjer det lite grann och ingen person anmäls saknad. Sedan dyker kidnapparen upp i en livesändning med budskapet om att de skyldiga ska straffas öga för öga, tand för tand. Då inleds en kamp mot klockan om att hitta honom och hitta kvinnan, säger Winglycke. 

Hur många personer är det som blir kidnappade?

– Till en början är det en kvinna, men kidnapparen hotar med att ta fler och tar fler. Kidnapparen har en livesändning från platsen där personerna hålls fångna. Där är det en klocka som tickar ner och det är därför det blir en kamp mot klockan. 

Blir det fler delar i serien ”Morden på Öland”?

– Det är planerat för en uppföljare och del två kommer nästa sommar. Tanken är att det ska bli en typisk sommardeckare där det kommer ut en ny bok varje sommar. Nu är första boken släppt i både butik och hos ljudbokstjänsterna. 

Författarkväll på bokhandeln på tisdag

På tisdag bjuder Vimmerby Bokhandel in till författarkväll med Michaela Winglycke och Annemo Grahm, två författare med lokal anknytning som kommer berätta om sina nya böcker. 

– Det är jätteroligt att komma ut och träffa folk som älskar att läsa. Jag hoppas att jättemånga kommer dit även om det är fint väder och sol och man vill vara utomhus. Det är jättemysigt på författarkvällar och Vimmerby bokhandel anordnar alltid så fina kvällar med fika och bra samtal. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt