Annons:

Arvingarna i rättstvist om tysk Pippi-sång – ”Blir upprörd”

Astrid Lindgrens barnbarn Olle Nyman riktar hård kritik mot det tyska företaget. Foto: Jakob Karlsson

Arvingarna i rättstvist om tysk Pippi-sång – ”Blir upprörd”

Astrid Lindgren Company har hamnat i en rättstvist om en tysk Pippi-sång. Det tyska bolaget menar att Astrid Lindgren själv skrev på ett papper och därmed godkände sången.
– Jag blir upprörd eftersom att mormor själv var en väldigt stark motståndare till att hennes karaktärer och verk användes i andra reklamsammanhang än för att göra reklam för sig själva, kommenterar Olle Nyman, vd för Astrid Lindgren Company och författarens barnbarn, till Kulturnytt.

Annons:

Det är Kulturnytt som först rapporterade om konflikten. Det tyska musikförlaget Filmkunst-Musikverlag hävdar att de äger rättigheterna till låten som nu använts i flera tyska reklamfilmer.

Versionen använder delar av Jan Johanssons melodi från det svenska originalet och bolaget menar att Astrid Lindgren har skrivit under ett papper där hon godkänt låten. Man menar också att författaren aldrig ägt rättigheterna till melodierna.

Astrid Lindgren Company uppskattar inte tilltaget och har nu tagit ärendet till domstol. Tvisten väntas få sitt avgörande i höst, enligt Kulturnytt.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt