Annons:

John från Vimmerby släpper EP med sitt indieband

Calm Rites, där Vimmerbykillen John Jönsson är frontfigur, släpper snart sin debut-EP. Foto: Pressbild

John från Vimmerby släpper EP med sitt indieband

John Jönsson från Vimmerby och hans band Calm Rites ska släppa sin första EP inom kort. Nu kommer singeln "Hurt Me" ut.
– Vi känner att vi genuint kan stå bakom våra låtar och dess innebörd, säger han.

Annons:

Redan under gymnasietiden i Vimmerby var John Jönsson, 26, med i band. Sedan flera år tillbaka bor han i Kalmar och med några andra killar startade han för ett par år sedan indiebandet Calm Rites. Själva beskriver de sitt sound som en "balans mellan eufori och melankoli genom en rafflande fusion av fängslande hooks och stora refränger".

Calm Rites, där John Jönsson är sångare, har spelat på bland annat Kalmar Stadsfest, Garden Party, Musikhjälpen och var också förband till kultbandet Noices spelning under Musik på Larmtorget i Kalmar.

Den 3 juli släpps deras debut-EP "Senses". 

– Vi har jobbat med den här EP:n i över ett års tid. Vissa av låtarna skrevs delvis redan 2018 men har liksom inte färdigställts förrän några veckor tillbaka. Vi har väl känt att behövt en rätt lång tid på oss för att verkligen ta låtar som vi känner oss nöjda med och som passar ihop, säger John Jönsson.

Olyckliga kärlekslåtar

Redan nu släpper de en singel från EP:n. Låten "Hurt Me" spelas för första gången i etern under fredagen. 

– Ironiskt nog är den senaste låten vi skrev även den som släpps först.

Hur skulle du beskriva EP:n?

– Hela EP:n handlar väl till stor del om olika stadier av hjärtekross. "Hurt Me" beskriver den fasen när man är på väg ut ur ett förhållande och hjärtat fortfarande är kvar i förälskelsen, men hjärnan vill därifrån. En annan låt handlar bland annat om första gången man blir riktigt kär i någon som inte vill svara på känslorna, då den stressar iväg i livet på jakt efter annat. Medan en annan låt handlar om obesvarad kärlek och känslan av att vara villig att göra vad som helst för att få den besvarad. Alla låtar är olika men det genomgående temat handlar om känslor som virvlar runt inom en när man får ett krossat hjärta. 

"Kan genuint stå bakom låtarna"

Hur EP:n kommer tas emot är svårt att förutse, säger John Jönsson.

– Det är alltid svårt att förutse det, men den här gången känner vi att vi genuint kan stå bakom våra låtar och dess innebörd. Vi hoppas såklart att folk kan höra det. 

Coronapandemin har förstås förstört mycket för Calm Rites också.

– Vi har lagt mycket krut med PR-bolag och annat och tanken var att vi skulle ut och spela och promota vår EP, men corona pajade detta rätt hårt. Vi hoppas att det inte blir allt för långvarigt och att vi får ge oss ut och spela våra nya låtar för folk. 

Pluggar till musiklärare

John Jönsson som flyttade från Vimmerby efter studenten pluggar till gymnasielärare i engelska och musik på Linnéuniversitet. Han ska påbörja sitt sista år efter sommaren. 

– På fritiden är det mest musik. Jag lägger mycket tid på det, då jag utöver skrivandet och producerandet även mixar och mastrar våra låtar. 

Vid midnatt släpptes låten "Hurt Me" på Spotify, som du kan lyssna på här.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt